Roadtrip: kajakken door Oostenrijk met wildwaterexpert Bobby Groenewoud

Op avontuur in het heldere smeltwater van de Salza

Op roadtrip naar Oostenrijk. Nee, niet om te hiken of snowboarden. Wel voor een kajakavontuur in het heldere smeltwater van de Salza-rivier. Een trip die we graag maken met een expert die ons de fijne kneepjes van het vak kan leren. En die ons van gezelschap voorziet, ook niet onbelangrijk. Komen we uit bij Bobby Groenewoud.

Op naar het Oostenrijkse Wildalpen

Bobby is een professionele Nederlandse wildwaterkajakker. Met hem rijden we in onze vertrouwde MINI Countryman naar het Oostenrijkse Wildalpen, een gemeente aan de Salza.

kajakken mini adventures
Onze vertrouwde MINI Countryman (Foto: MINI Adventures)

Tijdens de heenreis bereidt Bobby ons vast voor met wat do’s en en don’ts. Kort samengevat: sneller kajakken dan het water en niet in paniek raken als de kajak omslaat.

Deze reportage van MINI Adventures is de aftrap van een zesdelige reeks artikelen. Daarin vertellen we je alles rond het thema kajakken.

Na een goede rit en een gezellig avondje bij het kampvuur is het de volgende dag tijd voor actie. We pakken ons in tegen het koude water en betreden met onze kajaks de Salza. Deze 88 kilometer lange rivier heeft kraakhelder water en is daardoor geschikt voor kajakkers die voor het eerst sterk stromend water betreden.

Videoreportage

Maar ook voor de ervaren peddelaar biedt deze rivier genoeg uitdaging, zo blijkt. Check deze videoreportage met Bobby Groenewoud.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

In samenwerking met MINI

24-07-2017 - Alrik de Jong