Walvis kopt kitesurfer in het water bij San Francisco

'Ik voelde al 15 seconden lang dat er iets onder me zat'

In Nederland heb je niets te klagen als kitesurfer. Er staat genoeg wind, ook weer niet te veel en er zijn veel wateren voor zowel beginners als geoefenden. Maar voor het echte avontuur ga je kitesurfen in de Bay Area bij San Francisco.

Prima GoPro-momentje

Daar zwemmen namelijk walvissen rond, die zich met een beetje geluk laten zien op 100 meter afstand. En met een beetje pech onder je surfplank.

Kitesurfer Andrei Grigoriev kan daar over mee praten. Hij was met een GoPro op zichzelf gericht aan het kitesurfen in de buurt van Crissy Field Beach, waar hij werd gekopt door een walvis. Grigoriev is een ervaren surfer en gaf nauwelijks een kick.

“Ik cruisete vanaf het strand het water op en voelde iets mijn bord aantikken, vermoedelijk een andere walvis. De volgende 15 seconden had ik het gevoel dat er iets onder me zat, totdat de walvis precies boven water kwam waar ik op dat moment langs surfte”, zegt hij tegen 9NEWS.

Grigorev, een 36-jarige inwoner van San Francisco, benadrukte tegen de nieuwszender dat het niet zijn intentie was een walvis op te zoeken.

Kitesurfen gevaarlijk? Nope!

Kitesurfen is – koppende walvissen even daargelaten – een veel minder gevaarlijke sport dan aanvankelijk gedacht werd. Dit onderzoek bewijst dat de sport bijvoorbeeld veel minder risicovol is dan voetbal.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

10-07-2017 - Alrik de Jong