Gaat Lindsey Vonn de mannen verslaan tijdens de wereldbeker in Canada?

De lang gekoesterde wens van een skiheldin

Lindsey Vonn is ‘s werelds beste vrouwelijke skiester. Daarover bestaat geen twijfel. Maar dat is voor de 32-jarige Amerikaanse niet genoeg. Al tijden wil ze het in een wereldbekerwedstrijd opnemen tegen de mannen en haar verzoek lijkt nu eindelijk gehoor te krijgen.

De Amerikaanse skibond heeft een officiële aanvraag gedaan om Lindsey Vonn startgerechtigd bij de mannen te verklaren tijdens een wereldbekerwedstrijd. De internationale skifederatie FIS heeft vandaag laten weten positief tegenover het voorstel te staan. Een officieel antwoord volgt later.

In 2012 deed Lindsey Vonn een vergelijkbaar voorstel, maar dat werd afgewezen. Nu heeft het er alle schijn van dat de voormalig Olympisch kampioene wel wordt toegelaten bij de mannen.

Tijdens de training regelmatig sneller dan mannen

Het gaat om deelname tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Canadese Lake Louise van het skiseizoen 2018/2019. Lindsey Vonn traint vaak met mannen en is dan regelmatig sneller. Dat is de voornaamste reden dat ze het in een officiële wedstrijd op wil nemen tegen het andere geslacht.

De piste is in Lake Louise is de favoriete afdaling van Lindsey Vonn. “Hier heb ik de beste kans om mannen te verslaan”, zegt ze in The New York Times. “De mannen staan er ook positief tegenover, dus ik zie geen beren op de weg.”

Lindsey Vonn, skiën, mannen, ski

“Er is vanuit de federatie steun voor het plan, maar er moeten nog wat plooien worden gladgestreken”, zegt Patrick Riml van de Amerikaanse skibond. De FIS doet in mei officieel uitspraak. Mocht deze stunt doorgaan, dan is het eenmalig. Lindsey Vonn heeft laten weten dat ze na 2018/2019 waarschijnlijk afscheid neemt.

Verschil tussen Lindsey Vonn en de mannen lastig te voorspellen

Het is moeilijk te voorspellen wat Lindsey Vonn tijdens een officiële wedstrijd kan klaarspelen bij de mannen. De wedstrijden worden namelijk altijd in verschillende plaatsen gehouden.

En als ze wel in het zelfde gebied worden georganiseerd, verschillen de pistes. Morgen weten we of ze op 26 november gaat skiën tegen ‘the boys’, zoals ze haar mogelijke tegenstanders zelf noemt. We houden je op de hoogte.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

03-10-2017 - Alrik de Jong