Outdoor Journaal: Maarten van der Weijden gaat Elfstedentocht zwemmen en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Vandaag weer een hoofdrol voor Maarten van der Weijden, die de Elfstedentocht gaat zwemmen.

Maarten van der Weijden gaat Elfstedentocht zwemmen

Vorige week zwom Maarten van der Weijden twee keer het kanaal over, dat als de Mount Everest voor zwemmers wordt gezien. Maar direct maakte hij ook bekend dat het slechts een warming-up was en zijn echte droom later bekend werd gemaakt.

Nu heeft de held onthuld dat hij de Elfstedentocht gaat zwemmen. Dat is inderdaad ongeveer 200 kilometer zwemmen. “Het liefst doe ik het drie dagen lang non-stop, zonder slaap. En als ik toch ga rusten, doe ik dat op een luchtbedje. Ik kom het water niet uit”, aldus Maarten van der Weijden in RTL Summer Night.

De langeafstandszwemmer die in 2008 Olympisch kampioen werd, start in Leeuwarden op 18 augustus 2018 en wil dan langs alle steden van de Elfstedentocht zwemmen om weer bij zijn beginpunt te finishen. Hij zwemt zoals gewoonlijk om geld in te zamelen voor de Maarten van der Weijden Foundation, die als doel heeft het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren.

Deltavlieger springt van gebouw in Utrecht

In Utrecht is gisteren een deltavlieger van een gebouw gesprongen. Rond 07.00 uur stond de wind precies goed en nam Arne Tanzer de aanloop.

“Het was fantastisch, ik kwam hoger dan ik had verwacht. Ik heb zelfs nog twee bochten kunnen maken. Uiteindelijk was ik iets meer dan 40 seconden in de lucht”, zei de deltavlieger na zijn sprong in het NOS Radio 1 Journaal.

Rapper opgepakt wegens rit op dirt bike door New York

Rapper Meek Mill is gearresteerd in New York omdat hij op gevaarlijke wijze op een dirt bike door de stad reed.

De dertigjarige rapper werd opgepakt nadat hij een video op Instagram had gedeeld. Hij moest de nacht in een cel doorbrengen.

En dan nog dit: surfcultuur in Zuid-Afrika

Interessante shortfilm over een nauwelijks te bereiken surfoord in Zuid-Afrika.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

22-08-2017 - Alrik de Jong