Outdoor Journaal: Maarten van der Weijden zwemt heen en weer naar Engeland en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Vandaag nemen we onze hoed af voor Maarten van der Weijden.

Maarten van der Weijden zwemt op één dag heen en weer naar Engeland

Langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden heeft zijn zwemtocht van Engeland naar Frankrijk en weer terug succesvol afgerond. Hij heeft er ruim 19 uur over gedaan om Het Kanaal tussen Dover en Calais twee keer over te steken.

Hemelsbreed is dat een afstand van 33 kilometer, maar Van der Weijden merkte op de heenweg al dat de stroming en de wind die afstand snel langer kunnen maken. Op de heenweg vanuit Dover zwom hij daardoor 18 kilometer om, waarmee de afstand tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland voor hem neerkwam op 51 kilometer.

Maar het is nog niet genoeg voor de held uit het Brabantse Waspik. Hij noemt de dubbele retour slechts een ‘trainingstochtje’. Op 21 augustus kondigt Maarten van der Weijden zijn ultieme droom aan. Gaat-ie dan echt naar Amerika zwemmen?

Miles Daisher vestigt wereldrecord basejumpen

Van Maarten van der Weijden naar een andere extreme atleet. Levende legende Miles Daisher heeft het wereldrecord basejumpen gebroken. Niet qua hoogte, maar qua aantal keren per etmaal.

In totaal sprong hij 62 keer naar beneden in 24 uren. Dit deed hij vanaf de Perrine Bridge in de Magic Valley in de Amerikaanse staat Idaho.

Duitse bergbeklimmers overlijden op de Mont Blanc

Op een dag die begon met zon en een blauwe hemel zijn twee Duitse bergbeklimmers overleden op de Mont Blanc. De lichamen werden vorige week op 4.250 meter hoogte gevonden.

Volgens autoriteiten werd het duo verrast door een onweersbui en zware storm. Volgens de politie waren de weerberichten goed. De onverwachte storm bereikte snelheden van 120 kilometer per uur.

En dan nog dit: fietsen over een koord boven een ravijn

Tussen twee rotsen over een koord fietsen met 20 meter afgrond onder je. Het is slechts een van de hobby’s van Kenny Belaey. Totaal gestoord, maar wel knap.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

14-08-2017 - Alrik de Jong