Een rugzak van oude parachutes, gemaakt en gereinigd door Indianen

Prima extraatje voor in je backpack

Als je tijdens je backpacktrip een dagje op avontuur gaat, dan heb je geen zin om je levensgrote backpack te gebruiken als rugzak. En een tweede rugtas mee op reis, neemt simpelweg te veel ruimte in.

De Rollaway Backpack van Maharishi is juist gemaakt om als tweede rugzak te dienen. De tas is uiterst licht en zonder vulling is-ie op te rollen tot een uiterst compact pakketje dat nauwelijks ruimte inneemt in je backpack of andere bagage. Bonus: de tas heeft een verhaal.

rugzak

De Maharishi Rollaway Backpack is gemaakt van oude gerecyclede parachutes die gebruikt zijn door het Amerikaanse leger. Het materiaal is dus licht en sterk. Aan de zijkant zit een vakje dat je kunt sluiten met een rits, wat het tot een volwaardige rugzak maakt.

‘Ontdaan van het militaire doel’

Maharishi is een Indiaans merk, dus al hun producten ondergaan een rituele behandeling. De parachutes waarvan de tassen zijn gemaakt, zijn ontdaan van de ‘negativiteit van het militaire doel’ door ze in wierook te hangen en daarna te wassen in saffraanwater. Doet het altijd goed, zo’n verhaal tijdens het hiken. Prijs: 131 euro.

rugzak rugzak

Meer leuke content? Like ons op Facebook

12-07-2017 - Alrik de Jong