Met deze Bodysurfing Batsuit ben je iedere golf de baas

Surfen als Batman; zonder plank, in een Batsuit

Wat vorig jaar nog een Kickstarter-droom was, is nu in productie gegaan: de WaveWrecker bodysuit, door ons omgedoopt tot Bodysrufing Batsuit. Met dit pak kunnen bodysurfers makkelijker blijven drijven en beter over de golven glijden.

Het concept achter de WaveWrecker ontstond zes jaar geleden in de achtertuin van bedenker Nicholas Noel Gadler, die op dat moment met zijn zoontje aan het zwemmen was in hun zwembad. Hij probeerde zijn zoontje in het diepere water te laten zwemmen, waarvoor hij zelf een tijd lang moest blijven peddelen.

Om de vermoeidheid hiervan tegen te gaan, greep hij wat schuimrubberen buizen om hem te helpen drijven. Het werkte zo goed dat hij na begon te denken over een pak dat dit principe zou gebruiken voor bodysurfen. Een concept was geboren.

Gadler maakte meer dan dertig verschillende prototypes voordat hij een kostuummaker uit Hollywood ingeschakelde om het pak een aantrekkelijk uiterlijk te geven. Uiteindelijk werd er een Kickstarter-campagne opgezet om het in productie te laten gaan.

Wereldkampioen bodysurfing is enthousiast

Nu is er genoeg geld gecrowdfund, met een succesvolle soft-launch van het product als resultaat. Hoewel er nog altijd genoeg mensen sceptisch zijn over met name het uiterlijk van het pak en de noodzaak ervan, heeft het de support gekregen van meerdere professionele bodysurfers, waaronder voormalig wereldkampioen bodysurfen Makena Magro.

Mocht je zelf willen ervaren hoe goed het werkt en kan het je weinig schelen hoe je er uit ziet op het strand? Dan kun je de WaveWrecker met een beetje moeite scoren voor het niet geringe bedrag van 399 dollar. Het model voor kinderen kost 299 dollar.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

18-07-2017 - Marco Edelman