Outdoor Journaal: onvoorbereid de Mont Blanc beklimmen strenger aangepakt en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag onder meer een woedende Franse burgemeester wegens onkunde op de Mont Blanc.

Burgemeester: ‘De Mont Blanc is geen speeltuin’

De Franse lokale overheden waarschuwen onvoorbereide wandelaars die zonder de juiste voorbereiding de Mont Blanc willen beklimmen. Om die reden zijn er dit jaar opvallend veel mensen in de problemen gekomen en vermist geraakt.

Wie zonder gedegen schoeisel en apparatuur de Franse berg wil bedwingen, kan een boete tegemoetzien. Met deze maatregel hoopt Jean-Marc Peillex – burgemeester van Saint-Gervais, de plek waar de meeste wandelaars beginnen – de ogen te openen van al te enthousiaste amateur-alpinisten. “De Mont Blanc is geen speeltuin”, aldus Peillex.

Nederland heeft weer evenveel bierbrouwrijen als in de Middeleeuwen

Nederland heeft de magische drempel van 500 bierbrouwerijen gepasseerd. Hiermee is het aantal brouwerijen weer terug op het niveau van de middeleeuwen, toen vrijwel iedere stad een of meer eigen brouwerijen kende.

Dat stelt de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur (SENB), die begin 2017 is opgericht. Op de website maakt deze stichting het rijke verleden en de prachtige toekomst van de Nederlandse biercultuur voor een breed publiek toegankelijk.

bier, outdoor journaal

27ste Europese surfweek voor gehandicapten van start

De Europese surfweek voor personen met een handicap is voor de 27ste keer onder een stralende zon van start gegaan. Voor de 26ste keer vindt dit plaats op Bloso Hazewinkel. Recreas, de sportfederatie voor personen met een handicap is voor een hele week neergestreken op het Bloso domein Hazewinkel in België.

“Er zijn dit jaar dertig deelnemers, uit Nederland, Engeland en België. Mensen met diverse beperkingen waarvoor een team klaar staat op en naast het water van een vijftigtal vrijwilligers”, licht Lieve De Schrijver van Recreas toe. Topinitiatief! Lees meer in het Nieuwsblad.

surfweek, gehandicapten, outdoor journaal

En dan nog dit: Ken Block in een Ford Fiesta door de woestijn

Laat Ken Block los in een Ford Fiesta ST RX43 met 600 PK in de ruige woestijn van Utah en je hebt een topvideo.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

23-08-2017 - Alrik de Jong