De 8 mooiste en ijzingwekkendste kabelbaanritten op aarde

Bekijk de wereld vanuit vogelperspectief

Wat doe je als je ergens in het buitenland bent en net niet genoeg tijd hebt om de natuur of de stad te doorgronden? Precies, dan pak je een kabelbaan. In een vogelvlucht pik je een groot deel van de natuur en/of stad mee. Deze acht prachtige kabelbaanritten zijn ideaal voor een middagje sightseeing.

De berg van Tianmen, China

kabelbaan tianmen

In de provincie Hunan (China) bevindt zich de berg Tianmen. Bezoekers, zelfs degene zonder hoogtevrees, worden hier zwaar op de proef gesteld. Zo kun je wandelen over een 1400 meter hoge loopbrug of je kunt ervoor kiezen om de langste kabelbaanrit van de wereld te maken.

De rit duurt 30 minuten en is 7 kilometer lang. De kabelbaan is extreem steil en beschikt tevens over een aantal pittige afdalingen. Je zult onder andere neerkijken op de beroemde 99-bochten-weg, die je naar de Tianmen Grot brengt – ook wel bekend als Heaven’s Door.

Pico Bolívar, Venezuela

pico bolivar kabelbaan

‘s Werelds hoogste en op een na langste kabelbaanrit is weer heropend. De kabelbaan is gebouwd in 1960 om bezoekers te vervoeren van Mérida (Venezuela) naar Pico Bolívar (berg).

Het eindstation van deze duizelingwekkende rit van 12,5 kilometer bevindt zich op 4.756 meter hoogte.

La Paz en de Andes, Bolivia

Mi Teleferico, kabelbaaan

Veel kabelbanen zijn gemaakt om toeristen aan te trekken, deze niet. In La Paz (Bolivia) is de kabelbaan gebouwd om de verkeersproblemen tegen te gaan.

De rit gaat van La Paz naar de nog hoger gelegen stad El Alto (4.150 meter) en biedt een indrukwekkend uitzicht op La Paz en de Andes.

Palm Springs, Californië

palm springs, kabelbaan

Deze kabelbaanrit is niet de grootste of de hoogste, maar wel de grootste roterende kabelbaan op aarde. 23.000 helikopterritten en 26 maanden waren er nodig om de constructie te voltooien.

Je gaat tijdens deze adembenemende rit langs de steile kliffen van de Chino Canyon en je krijgt de ongerepte wildernis van het San Jacinto gebergte te zien.

Rio de Janeiro, Brazilië

rio de janeiro, kabelbaan

De Sugarloaf Mountain kabelbaan is één van de populairste toeristische attracties van Rio (bezocht door meer dan 37 miljoen mensen). De kabelbaan vervoert je van de sloppenwijken naar het oerwoud en de prachtige stranden.

Deze kabelbaan is met enige regelmaat terug te zien op het witte doek. Een vechtscène van de Bond-film Moonraker is hier opgenomen evenals (wat recenter) een vechtscène van de film Mechanic: Resurrection.

Stanserhorn, Zwitserland

stanserhorn, kabelbaan

Deze kabelbaanrit maak je in een cabrio. Voel de wind door je haren op het bovenste dek of zit veilig onderin. Ga van Stans naar de berg Stanserhorn (1.900 meter hoog) en sluit de rit af met een wel verdiend diner in het Rondorama restaurant.

British Columbia, Canada

Whistlenr Blackcomb, kabelbaan

Deze kabelbaanrit gaat door het wintersportgebied Whistler Blackcomb. Tijdens de rit heb je een 360 graden uitzicht over bossen (misschien spot je nog een zwarte beer), gletsjers en allerlei beekjes. In Whistler kun je tijdens de zomer en de herfst ook hiken naar de bergtop.

Genting Skyway Maleisië

Gohtong Jaya, kabelbaan

De Genting Skyway is de langste kabelbaan van Zuidoost-Azië. De rit gaat over de regenwouden van Gohtong Jaya naar de Genting Highlands. De Genting Skyway is naast de langste ook de snelste kabelbaan van Zuidoost-Azië. De 3,38 kilometers zijn in 11 minuten afgelegd.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

21-08-2017 - Alrik de Jong