Mountainbiker van fiets geschoten door jager

Tip: draag oranje kleding in een gebied waar gejaagd wordt

De overeenkomst tussen jagen en mountainbiken? Je doet het beide in een mooi natuurgebied. En ja, dan kom je elkaar wel eens tegen. Of beter gezegd: dan loop je elkaar wel eens in de weg.

In Hopkinton, een plaats in de Amerikaanse staat Massachusetts, is een 27-jarige mountainbiker van haar fiets geschoten door een jager. “Ik hoorde een schot en besefte niet veel later dat ik was geraakt door een kogel”, verklaart ze. De vrouw, viel van haar fiets, maar uiteindelijk was de schrik naar eigen zeggen groter dan de verwonding. Wel moest ze in het ziekenhuis behandeld worden.

Het incident vond rond half vijf ‘s middags plaats in Elm Brook Park, de schemer zette net in. Het gebied waar de vrouw fietste, is dichtbebost en biedt toegang aan onder meer hikers, jagers en mountainbikers. Het hertenseizoen is hier sinds een aantal weken geopend, dus wordt er veel gejaagd.

jagen, mountainbiken

Er wordt nu onderzocht of de jager de belangrijkste regel in het jagen heet overtreden; ‘wees zeker van je doelwit en wat er zich in de omgeving bevindt.’ De jager beweert dat hij op een hert schoot en de mountainbiker niet heeft gezien. De mountainbiker beweert dat ze felgekleurde kleding droeg, wat is bevestigd door een getuige.

Hoe dan ook, Scott LaCrosse, beheerder van het betreffende natuurgebied, had de volgende boodschap, waar jij als lezer wellicht ook nog wat aan hebt: “Als je door een gebied fietst of wandelt waar gejaagd wordt, draag dan fel oranje kleding, bezoek het gebied vooral overdag en maak geluid.”

Meer leuke content? Like ons op Facebook

29-11-2017 - Alrik de Jong