9 multitools waarmee je de eindbaas bent tijdens een survival

Multifunctioneel gereedschap om altijd bij je te hebben

Eerder kon je al zien welke essentials je volgens survivalexpert Dennis van Dokkum bij je moet hebben tijdens een overlevingstocht. Maar er bestaat ook nog iets als een secundaire behoefte, waaronder een multitool valt. Met deze varianten ben jij de eindbaas tijdens een survival.

Maar first things first. Eerst nog even de ‘heilige tien’ van Dennis, dan pas een multitool om mee te pronken. In de onderstaande video van MINI Adventures zie je de essentials die je als eerst in je tas stopt.

Goed onthouden. En mocht je het willen noteren: in dit artikel hebben we alles nog eens op een rijtje gezet. Dan is het nu tijd om de show te stelen met een van deze multitools.

Headgehog

Het primaire doel van deze tool is het kammen van je haar. En als je dan toch per se een kam bij je wil hebben, waarom dan niet direct eentje met een flesopener, schroevendraaier, geldclip en moersleutel in vier maten? Dat dacht Nate Barr, maker van de Headgehog, ook.

multi tools headgehog

Spork plus

The Muncher van Full Windsor is een titanium multi tool waarmee je ook in de wildernis fatsoenlijk kunt eten. Het gereedschap beschikt onder meer over een spork (combinatie tussen vork en lepel), dunschiller, blikopener, flesopener en een mes. In de hoes zit nog een vuurstenen staafje, zodat je zelfs warm kunt eten.

Moeder aller multi tools

Dit ultieme stuk gereedschap is rond 1880 gemaakt door de Duitse messenmaker John S. Holler. Een van de tools is een .22 kaliber pistool. De Mona Lisa van de multi tools is niet te koop, wel te bezichtigen in het National Museum of American History.

multi tools john s. holler
Foto: National Museum of American History

Armband met 25 tools

De Tread is een armband van Leatherman waarin op subtiele wijze gereedschap is verstopt. Geen messen, zodat je er overal mee naar binnen mag, maar tientallen sleutels en schroevendraaiers. Er zit zelfs een opener voor een zuurstoftank in verstopt.

Voor het luxepaardje

Een sigarenknipper, laserpen, inbussleutel, rasp en zo kunnen we nog even doorgaan. Feit is dat dit zakmes van Wenger Swiss Army Knife bedoeld is voor de luxepaardjes onder de avonturiers. Die bestaan ook. De multi tool kost 4.000 euro, maar dan heb je wel 141 functies.

multi tools swiss army

Om je middel

Je kunt je gereedschap natuurlijk ook gewoon om je middel dragen. In riemgesp van SOG zit een mes, tang, liniaal en schroevendraaier verstopt. En door.

multi tools sog belt

Crocobiner

De titanium crocobiner moet het hebben van zijn naam en design. Toch zitten er ook nog tien aardig handige toepassingen op. Altijd cool om bij je te hebben.

multi tool crocobiner

Baton Q1

Wat hadden we nog niet? Juist, iets om mee te schrijven. Komen we uit bij de Baton Q1. Klinkt als een militaire operatie, maar het gaat hier om een balpen van SOG, die beschikt over een schaartje, LED-lampje en mesje.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

In samenwerking met MINI

  • Bron:

08-06-2017 - Alrik de Jong