Nederlandse onderwaterfotografe maakt unieke kitesurfshoot

Kitesurfen op 10 meter diepte

Kitesurfen is een vette sport. Vooral in IJsland, maar ook gewoon in Noordwijk. Voor alle duidelijkheid: bij deze sport surf je óp het water. Maar de Nederlandse onderwaterfotografe Noustha Koeckhoven ziet het allemaal liever onderwater gebeuren. Daarvoor ben je tenslotte onderwaterfotografe.

“Toen ik in Australië was, leerde ik kitesurfen. Al snel kwam ik op het idee van deze uitdagende fotoshoot”, schrijft Noustha. “Ik wilde de shoot hoe dan ook in de zee bij Cocos Keeling Islands doen. Al vrij snel vond ik een paar kitesurfers die mee wilden werken.”

“Voor het hele team, inclusief mezelf, was het de eerste keer dat we een kite onderwater trokken. Dat ging met vallen en opstaan. We hebben de fotoshoot drie keer gedaan, iedere keer leerden we weer wat bij.”

“De foto’s zijn gemaakt op 10 meter diepte. De hele crew was in duikuitrusting, maar de kitesurfers moesten deze tijdens het fotograferen natuurlijk afdoen. Dat was even wennen voor ze, maar vooral ook erg grappig. Bovenwater duurt een trucje of stunt een paar seconden, onderwater kun je natuurlijk veel langer in een pose blijven.” Meer informatie vind je op haar website.

kitesurfen, fotoshoot kitesurfen, fotoshoot kitesurfen, fotoshoot kitesurfen, fotoshoot kitesurfen, fotoshoot

Meer leuke content? Like ons op Facebook

26-10-2017 - Alrik de Jong