7 outdoor documentaires op Netflix die je moet zien

Kijkvoer voor tijdens de feestdagen

Netflix staat vol fantastische outdoor documentaires. Wij hebben voor jou onze top 7 op een rijtje gezet. Wie weet heb je er wat aan tijdens de feestdagen.

Valley Uprising

Yosemite Valley, een glaciale vallei in Yosemite National Park, is met zijn unieke rotsformaties en prachtige watervallen het Mekka voor klimmers. Al meer dan vijftig jaar komen bergbeklimmers hier samen. Valley Uprising brengt deze hele periode in beeld en laat zien hoe een rebelse tegencultuur is ontstaan. Eén van onze favoriete documentaires op Netflix in het algemeen.

IMDB score: 8,2

Surfwise

Deze biografie gaat over het bijzondere leven van Dorian ‘Doc’ Paskowitz. Deze arts leeft om te surfen en reist daarom met zijn vrouw en negen kinderen de wereld rond om de mooiste surfplekken te ontdekken. Dat klinkt als een droom, maar de realiteit is anders. Dorian ziet zichzelf als een de messias van het surfen en zijn wil is wet. Het resultaat is Surfwise, sinds kort te zien op Netflix. Prachtige stranden, familieproblemen, het nomadenbestaan van een surfer… Interessante outdoor documentaire.

IMDB score: 7,3

Higher

De naam Jeremy Jones zal je misschien niet veel zeggen, maar deze snowboarder is een pionier in de wereld van het big mountain riding. In de documentaire Higher zien we hoe Jones is opgegroeid en zich ontwikkeld heeft tot de revolutionaire snowboarder die hij nu is. Van zijn jeugd in Cape Cod tot zijn extreme avonturen in Alaska en de Himalaya.

IMDB score: 8,4

Colombia: Wild Magic

Schitterende landschappen, bijzondere fauna en flora die je bijna nergens anders tegenkomt. De biodiversiteit van Colombia is uniek en wordt in deze outdoor documentaire op prachtige wijze in beeld gebracht. Colombia: Wild Magic is een ode aan de natuurlijke pracht en praal die het fragiele ecosysteem van Colombia te bieden heeft. Deze docu gaat je verrassen.

IMDB score: 8,4

The Barkley Marathons – The Race That Eats Its Young

Vijf extreme marathons door de wildernis van Tennessee die je moet voltooien in minder dan tweeënhalve dag zonder kaart of wegwijzers. Dat is The Barkley Marathons. Een race zo zwaar en moeilijk dat in 25 jaar maar tien mensen de finish wisten te halen. Deze documentaire volgt een handvol deelnemers die deze bijzondere uitdaging en de strijd met zichzelf aangaan.

IMDB score: 7,8

Tales By Light

Natuurfotografie is een ware kunst en Tales By Light is een serie die het verhaal achter de foto’s laat zien. In zes afleveringen wordt een groep gerenommeerde fotografen op de voet gevolgd om te laten zien hoe ver zij gaan voor het perfecte plaatje. Iedere aflevering neemt je mee naar een ander gebied en laat ons zien hoe divers en mooi de wereld is. Weer eens wat anders dan de hitseries op Netflix.

IMDB score: 8,4

Motivation 2: The Chris Cole Story

In 2015 werd hij door Thrasher Magazine verkozen tot Skateboarder of the Year en een jaar later vonden de lezers van Transworld Skateboarding hem de allerbeste. Chris Cole uit North Carolina groeide dankzij zijn doorzettingsvermogen uit tot één van de beste professionele skateboarders ooit. In de documentaire Motivation 2 keert hij terug naar zijn geboortestad om kinderen een kans te geven die hij zelf nooit heeft gehad. Laat je niet beïnvloeden door de IMDB score.

IMDB score: 6,9

Meer outdoor documentaires op Netflix

Check ook deze Netflix doucmentaires over surfers en het klimaat. Ook interessant: Slipstream, het Netflix voor adventure films.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

29-11-2017 - Thomas Aalderink