Nieuw-Zeeland in 8K: in vogelvlucht door het land van de Maori’s

Een shortfilm waar je stil van wordt

Als je besluit naar de andere kant van de wereld te vliegen, kom je als backpacker al snel terecht in Australië. Maar vergeet vooral Nieuw-Zeeland niet, een van de meest wonderlijke landen op aarde.

Nieuw-Zeeland gaat qua natuur alle kanten op; van de droge hooglanden in Canterbury tot de weelderige regenwouden aan de westkust en van de ruige kustlijn in het zuiden tot de besneeuwde bergtoppen in de Nieuw-Zeelandse Alpen.

nieuw-zeeland alpen

Het team van Timestorm Films, dat ook deze 8K-shortfilm over Patagonië maakte, verbleef zestien weken lang in Nieuw-Zeeland om extreem gedetailleerde beelden te schieten van ‘het land van de lange witte wolk’ (Aotearoa), zoals de Maori hun land noemen.

185.000 foto’s, 8 terabyte aan ruw filmmateriaal, meer dan 220 uren aan time capturing en 8.000 kilometer rijden in 1.000 uren waren uiteindelijk nodig om tot deze 6 minuten durende reis door Nieuw-Zeeland te komen. Hier worden we nou stil van.

Lord of the Rings trip door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat natuurlijk ook bekend als decor voor de trilogieën Lord of The Rings en The Hobbit. Er is dan ook de mogelijkheid om een Lord of the Rings-tour te maken door het hele land.

Tijdens deze trip reis je in veertien langs bijzondere locaties uit de films, zoals Gollems verboden visvijver en de rivier waar de dwergen vluchtten voor de elven. Ook ontmoet je onderweg een van de makers van Lord of the Rings.

nieuw-zeeland lord of the rings
De opname van een scène uit Lord of the Rings

Meer leuke content? Like ons op Facebook

07-08-2017 - Alrik de Jong