Outdoor Journaal: historische prestatie mountainbiker Nino Schurter en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Vandaag een hoofdrol voor Nino Schurter.

Historische prestatie mountainbiker Nino Schurter

Nino Schurter (31) heeft de Wereldbeker mountainbike gewonnen. De Zwitser zorgde voor een historische prestatie: hij won ook de zesde en laatste manche.

Nino Schurter had de eerste vijf manches al gewonnen, ook de zesde wereldbekerwedstrijd was een prooi voor de Zwitser, olympisch en wereldkampioen in zijn discipline.

Acht bergbeklimmers overleden in de Alpen

In de Oostenrijkse Alpen zijn vijf bergbeklimmers verongelukt. Een zesde slachtoffer is zwaargewond met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. In de Italiaanse Alpen zijn daarnaast nog eens drie bergbeklimmers omgekomen en zes gewond geraakt.

De zes slachtoffers in Oostenrijk beklommen de ruim 3200 meter hoge Gabler bij Krimml, ten oosten van Innsbruck. Waarschijnlijk is het veiligheidskoord waarmee ze gezekerd waren, geknapt. Hun nationaliteit is nog niet bekendgemaakt.

Speedboot mist kajakker op een haar

Kajakker Adam Williams is afgelopen week op een haar na gemist door een speedboot. De Australiër zat te vissen in Yeppoon’s Ross Creek toen hij plotseling een speedboot achter hem zag opduiken. De boot ging zo snel dat de bestuurder maar net op tijd een fatale botsing kon vermijden

De GoPro van de kajakker legde het moment toevallig vast. De drie personen in de speedboot hadden duidelijk niet verwacht dat er een kajakker voor hen zou verschijnen. Ze konden Williams gelukkig ontwijken, met de gevolgen van dien. Hieronder de beelden.

En dan nog dit: surfen in pak tijdens orkaan Harvey

Tenminste één iemand durfde te surfen tijdens de orkaan Harvey die over Amerika raasde. En dat deed hij in driedelig pak.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

28-08-2017 - Alrik de Jong