Noorwegen in 8K: een oogstrelende timelapse van vier seizoenen

Vivaldi zou zich omdraaien in zijn graf

We zullen nooit genoeg krijgen van Noorwegen. Een veelzijdig paradijs dat relatief gezien om de hoek ligt. Het ultieme land voor de outoorfanaat.

We hebben er al veel van gezien en over geschreven, maar deze film van Morten Rustad is een beleving op zich. Stop even met wat je aan het doen bent, zet je scherm op de hoogst mogelijke resolutie, bekijk deze oogstrelende beelden en je weet waar je volgende reisje naartoe gaat.

Video: Seasons of Norway in 8K

Hiken in Noorwegen

Noorwegen stikt van de fjorden, hoge bergen, ongerepte natuur en helderblauwe wateren. Als hiker heb je keuze te over. In dit artikel hebben we onze zeven favoriete hikes voor je op een rijtje gezet.

noorwegen, Wandelaar op de Trolltunga in Noorwegen

Skiën in Noorwegen

Skiën en snowboarden in Noorwegen is, net als hiken, fantastisch. Het is er rustig, sneeuwzeker (door de temperatuur en noordelijke ligging), de omgeving is paradijselijk en er zijn veel off-piste mogelijkheden.

Niet voor niets werd ‘wintersport’ hier uitgevonden. Oké, om ook een nadeel te noemen: het land is niet goedkoop. Dat wordt dus broodjes smeren in plaats van uitgebreid lunchen. In dit artikel zetten we onze favoriete skigebieden in Noorwegen op een rij.

skiën, noorwegen, wintersport

Backpacken door de Noorse wildernis

We interviewen regelmatig Nederlandse avonturiers over reizen en avonturen. De 26-jarige Tim Kooren backpackte in zijn eentje vijf dagen lang door de Noorse wildernis. Lees hier zijn verhaal.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

21-12-2017 - Alrik de Jong