7 ongerepte paradijzen waar je niet struikelt over andere backpackers

Rustige plekken om te bezoeken met je backpack (of surfplank)

Reizen naar locaties die niet zijn verzwolgen door toeristen is hemels. De wereld wordt door toenemende mobiliteit steeds kleiner en daardoor wordt het lastiger om die plekken te vinden, maar ze zijn er nog genoeg. Wij helpen je graag een handje in het vinden van je volgende onder-de-rader reisbestemming.

North Stradbroke-eiland, Australië

Dichtbij de stad, maar toch is dit een ideale plek om tot rust te komen, te zwemmen, vissen, surfen, wandelen en om alle andere dingen te doen die Australië tot een fantastisch reisland maken. Een van de hoogtepunten van onze trip door Australië.

Loei, Thailand

De provincie Loei grenst aan Laos; op de map vind je het gebied in een schuin afgebogen lijn vanaf Bangkok richting het noorden. Voor wie het Aziatische land doorreist, is Loei een must. Je vindt hier geen stranden, eilanden of oerwouden. Wel tempels waar jij de attractie bent en niet de monniken, wel een samenleving in z’n puurste vorm en prachtige uitzichten over de Mekong rivier. Meer weten? Lees hier onze reportage in het ongerepte Thailand.

Arctic National Park and Preserve, Alaska

Voor deze bestemming moet je niet gemaakt zijn van suiker en ervaring met outdoor activiteiten is een pré. Dit park is nog nauwelijks aangetast en is zo’n 4,4 miljoen hectare groot. Let op: je vindt hier geen faciliteiten, wegen en campings. Oftewel: een avontuur zoals je het nergens anders zult meemaken.

Virunga Volcanoes National Park, Rwanda

Dit gebied ligt zowel in Uganda alsmede in Congo. Ga in het kader van veiligheid voor het deel in Rwanda. Waarom dit park? Het uitzicht vanaf de vulkanen is fenomenaal en the wild life is hier ook nog echt wild.

Rangiroa, Frans-Polynesië

Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord van Tahiti en Bora Bora, maar Rangiroa is voor velen onbekend. Hier vind je natural beauty, één van de beste duikplekken op aarde en nauwelijks mensen. Helemaal top dus.

Lombok, Indonesië

Zoek je een plek als Bali, maar zonder het massatoerisme? Lombok it is. De natuurlijke omgeving en lokale manier van leven zijn al honderden jaren ongerept gebleven, wat een vrij zeldzaam fenomeen is vandaag de dag.

Padang-Padang

Bali hebben we wel gezien. Daar zijn geen geheimen meer. Ooit was het de koningin van het Indische Archipel, maar het eiland is overlopen door toeristen en ander gespuis. Leuk voor een vakantie, te druk voor het echte surfgevoel.

Toch is er is nog een parel over. Een oase van helderheid en rust in de gekte. We hebben het over surfspot Padang Padang.

Blauwe zee, strandjes omringd door kliffen en de perfecte golven om te surfen. Padang Padang is een klein dorpje gelegen aan de westkant van het schiereiland Nusa Dua en is nog niet door de massa ontdekt. Je zult er voornamelijk surfers treffen.

padang padang

Meer leuke content? Like ons op Facebook

13-07-2017 - Alrik de Jong