Outdoor Journaal: orkaan Irma zorgt voor chaos op Caribische eilanden (en meer)

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag onder meer de laatste ontwikkelingen omtrent orkaan Irma

Orkaan Irma bereikt Caribisch eiland Barbuda

Orkaan Irma is aan land gegaan op het Caribische eiland Barbuda. Volgens Weerplaza is de windmeter op het eiland al gesneuveld. Er is nog niets bekend over eventuele schade.

De omliggende eilanden in het pad van Irma zetten zich ook schrap. Op Sint-Maarten hebben de eerste mensen zich al gemeld bij de schuilplaatsen die zijn ingericht voor de orkaan. In de hoofdstad Philipsburg is al een aantal straten ondergelopen. Volg de ontwikkelingen live op NU.nl.

Volkswagen onthult nieuwe camper

Volkswagen heeft een concept van de Volkswagen California XXL onthuld tijdens de Caravan Salon show in Düsseldorf. Ondanks de naam is de California XXL alleen in Europa te verkrijgen.

Deze luxe camper is 2,8 meter hoog en is onder meer uitgerust met een vast panoramisch dak, keuken en badkamer. Het is nog niet bekend wanneer de camper in productie gaat.

Verdwaalde tieners na vijf dagen gered uit Grand Canyon

Twee overmoedige backpackers die vorige week verdwaald zijn geraakt in de Grand Canyon, zijn gered door twee park rangers. De 18-jarige backpackers Reese McMichael en Rowan Fitch zijn na 5 dagen gevonden in de Grand Canyon. De twee vrienden werden aangetroffen door de rangers in de Grand Canyon.

Fitch en McMichael raakten verdwaald tijdens hun tocht door de canyon en hebben in de vijf dagen geleefd op twee energierepen en nog geen liter water.

En dan nog dit: het natuurgeweld van orkaan Irma

Orkaan Irma is er eentje van de allerzwaarste categorie. En al voordat de kern het land bereikt, levert dat behoorlijk wat natuurgeweld op. Na Irma is er overigens alweer een nieuwe zware storm op komst. In het pad van Irma volgt Jose. Die kan ook uitgroeien tot een orkaan.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

  • Bron:

06-09-2017 - Alrik de Jong