Outdoor Journaal: orkaan Maria stevent op SSS-eilanden af (en meer)

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag onder meer orkaan Maria, voor bakken regen op Sint-Maarten gaat zorgen.

Orkaan Maria stevent af op Bovenwindse Eilanden

Orkaan Maria, een nieuwe tropische orkaan, gaat richting de Bovenwindse Eilanden (ook wel SSS-eilanden). Orkaan Maria kan zich volgens het Amerikaanse National Hurricane Center de komende 48 uur tot een orkaan van de categorie 3 ontwikkelen. Voor de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten is daarom een orkaanwaarschuwing afgegeven.

Ook verwachten de meteorologen dat orkaan Maria zware regenval zal veroorzaken, met mogelijke landverschuivingen tot gevolg. Dat is ook een risico voor het door orkaan Irma zwaar getroffen eiland Sint-Maarten. Qua kracht zal orkaan Maria de allesverwoestende voorganger Irma niet evenaren.

Geld voor mountainbikenetwerk in Almere

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere wil 15.000 euro geven aan de aanleg van een Mountainbike Netwerk. Dat stelt het college voor aan de gemeenteraad.

In de stad is mountainbiken mogelijk op twee routes: in het Kromslootpark en in het Kotterbos. Fiets, Race en Tourclub Almere en Staatsbosbeheer willen graag een gesloten route. Hiervoor zouden de twee bestaande routes verbeterd moeten worden, met elkaar verbonden moeten worden en er zou een nieuwe route door het Almeerderhout moeten komen. Het Mountainbike Netwerk dat hierdoor ontstaat is 60 kilometer lang.

Melk is de nieuwe plofkip

Waar milieuorganisaties met aanduidingen als ‘kiloknaller’ en ‘plofkip’ al langer ageren tegen vlees, ligt nu de melkveehouderij onder een vergrootglas.

De bezwaren: de veestapel produceert te veel mest en broeikasgas, koeien komen te weinig buiten en eten geïmporteerd veevoer, en de werkwijze van intensieve boeren is schadelijk voor weidevogels. Dat schrijft Trouw.

En dan nog dit: downhill longboarden

Je ziet ze sinds een paar jaar stuntelen door de Nederlandse steden: mensen op een longboard. Die kunnen nog wat leren van deze daredevils. Al is dit misschien ook een beetje overdreven.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

18-09-2017 - Alrik de Jong