Outdoor in Amsterdam: kamperen in de hoofdstad tijdens Camp the Night

Pop-up campings are all over the place

Bij kamperen denken wij al snel aan een stormtentje op een fjord in Noorwegen, maar in het weekend van van 12 en 13 augustus maken we een uitzondering. Dan kamperen we in hartje Amsterdam.

Het nieuwe kampeerplatform Campspace.com – een soort Airbnb voor unieke kampeerplekken wereldwijd – organiseert dan Camp the Night, een nacht waarin unieke plekken in Amsterdam worden omgetoverd tot pop-up campings.

De drijvende tuinen van Amsterdam-Noord

Zo kun je slapen op een pop-up camping op de drijvende tuinen in De Ceuvel (Amsterdam-Noord). Op de begroeide, ecologische vlotten staan volledig verzorgde tenten voor je klaar.

Op deze creatieve broedplaats wordt het avondeten en ontbijt verzorgd door Café De Ceuvel, het meest duurzame café op aarde. Ook wordt hier een concertje gegeven.

camp the night
Kamperen in Amsterdam-Noord

Het Olympisch Stadion en Science Park

Andere unieke plekken zijn het Olympisch Stadion, waar een camping wordt opgezet voor de actieveling, en het Science Park.

In het Olympisch stadion worden bootcamps en andere sportieve activiteiten georganiseerd, terwijl je in het Science Park je ogen uitkijkt in de tijdelijke kampeerkunstwerken van Urban Campsite Amsterdam.

camp the night
Wakker worden in het Olympisch Stadion

Kartonnen tent op het dak

Zelf hebben we een kaartje bemachtigd voor het dakterras van Hotel Casa Amsterdam, waar we slapen in een kartonnen tent. En maak je niet ongerust over ons, deze tenten van KarTent zijn volledig waterdicht.

“Ze zijn zelfs door een wasstraat geweest om ze te testen”, aldus organisator Hugo van Donselaar. We vertrouwen hem op zijn woord.

camp the night
De KarTent die voor ons op het dak van Hotel Casa Amsterdam wordt opgezet

Tickets

Wellicht zien we je daar, want via de website van Camp the Night kun je nog kaarten bestellen. De prijs (inclusief tent, diner, ontbijt en activiteit) van een plek voor twee personen varieert tussen de 120 en 150 euro. Bootcampen en kamperen in het Olympisch Stadion doe je al voor 37 euro.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

10-07-2017 - Alrik de Jong