Outdoor Manners Selected: top 5 outdoor gear week 36

Met onder meer bergschoenen van Adidas en een aanval op de GoPro

Niets zo verlekkerend als door een outdoorwinkel lopen. Backpacks, klimtouw, tenten, snowboard gear; alles wil je hebben, ook al heb je het niet direct nodig. Iedere week komt er weer de meest innovatieve en coole outdoor gear op de markt. Hierbij onze wekelijkse top 5.

Sony RXO

De meest eerste action cam voor een outdoor trip die in je opkomt is natuurlijk de GoPro. Maar Sony vindt het wel mooi geweest met het ‘monopolie’ van GoPro en gaat de strijd aan met de nieuwe RXO actiecamera.

De camera is gepresenteerd op de grote techbeurs, de IFA 2017, in Berlijn. De camera komt in oktober op de markt voor 585 euro.

Adventure Mate 5-in-1 mutitool

De ruige Adventure Mate 5-in-1 mutitool is – hoe kan het ook anders – gemaakt door Australiërs. Het is een bijl, schep, zaag, hamer en bieropener ineen. Stuk voor stuk grof en sterk gereedschap, maar de multitool is op te bergen in een compact pakketje.

Het multifunctionele gereedschap weegt in totaal 1,6 kilogram – makkelijk mee te nemen dus – en komt in twee verschillende kleuren. Het ding kost omgerekend 142 euro.

Adventure Mate

Quecha regenponcho

Als je op zoek bent naar een poncho die langer meegaat dan één trekking (of festival), dan komt dit exemplaar van Quecha in aanmerking.

Speciaal ontworpen voor bergwandelingen en twee uren lang getest onder een douche van 60 liter water/m²/uur. Kost je slechts 5,99 euro.

quecha poncho, outdoor gear

Adidas Terrex Swift R GTX Mid Schoen

Adidas dacht een tijdje geleden: laten we ons mengen in de wereld van de wandelschoenen. Goede keuze, want ze hebben een kekke bergschoen op de markt gebracht. En dat is een prestatie.

Naast kek is de wandelschoen ook kwalitatief dik in orde. We noemen het waterdichte, ademende Gore-Tex membraan en de Traxion buitenzool voor extra grip. De prijs valt op zich best mee: 149,95 euro.

Adidas Terrex Swift R GTX Mid Schoen, outdoor gear

Ka-Ban rugzak van The North Face

De Ka-Ban rugzak van The North Face is speciaal gemaakt om jouw dagelijkse woon-werkverkeer zo comfortabel mogelijk te maken.

De rugzak combineert een strakke, stedelijke uitstraling met de functies die jij nodig hebt om je materiaal veilig te houden terwijl je onderweg bent. Urban, maar toch ook outdoor. Kost je 129,95 euro.

ka-ban rugzak the northface, outdoor gear

Bekijk hier onze top 5 van week 35.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

06-09-2017 - Alrik de Jong