Outdoor gear of the year: de coolste stuff van 2017

Als een kind in de snoepwinkel

We hebben weer fantastische outoor gear voorbij zien komen dit jaar. En ja, ook wij doen aan lijstjes voor het einde van het jaar. Je voelt hem aankomen: dit is een overzicht van de coolste outdoor gear van 2017.

Hyperlicht jack van RaidLight

Hikers en joggers opgelet: dit onlangs gepresenteerde jack van RaidLight, dat vanaf volgend voorjaar ook in Nederland te krijgen is, weegt slechts 90 gram en is te verpakken in een pakketje ter grootte van je hand.

Het jack is gemaakt van waterafstotend en ademend materiaal. Ook het 10 gram wegende zakje, waarin je dit ultralichtgewicht jack bewaart, is waterdicht. Lees meer.

raidlight outdoor gear

Burton Step On

Het is zonder meer een van de grootste frustraties van snowboarders: je schoenen in je board friemelen. Dat pijnpunt heeft Burton nu aangepakt door een binding te ontwikkelen die op drie punten vastzit, waardoor je zo instapt.

De schoen heeft verder twee draaiknopen waarmee je kan instellen hoe strak je de schoen afstelt. Aan de zijkant van de binding zit een hendeltje waarmee je de schoen van het board kunt halen. Lees meer.

McHale Custom Alpine Backpack

De McHale Custom Alpine Backpack is een rugzak die je zelf ontwerpt. De basis van de backpack is een 7075-T6 aluminium frame dat op maat gemaakt kan worden, afgewerkt met koolstofvezels. Daarnaast heb je een enorm scala aan mogelijkheden voor extra compartimenten, vakjes, ritsen, kabels en zo kunnen we nog even doorgaan. Lees meer.

backpack mchale outdoor gear

Casio Outdoor Watch WSD-F20

Leuk en aardig, een smart watch, maar avonturiers hebben er weinig aan. De robuuste Casio Outdoor Watch WSD-F20, die afgelopen zomer verschenen is, is voor hen een welkome uitzondering.

Vorig jaar kwam de WSD-F10 op de markt, nu dus de verbeterde opvolger. Een groot voordeel van de WSD-F20 is dat de smart watch direct bij de lancering voorzien is van Android Wear 2.0. Hierdoor kan het horloge zelf via WiFi of Bluetooth verbinding maken met het internet en andere apparaten, zonder daarvoor een smartphone nodig te hebben. Het is daarmee de eerste smartwatch in zijn soort. Lees meer.

casio outdoor gear

Blue Morpho Jacket

Tijdens het sporten wil je gezien worden, tijdens het skiën of snowboarden in het bijzonder. Komen we uit bij het Blue Morpho Jacket van het innovatieve outdoormerk Vollebak.

Het Blue Morpho Jacket is geïnspireerd op de iriserende vleugels van de morpho menelaus, een prachtige blauwe vlinder uit de regenwouden van Zuid-Amerika. De vleugels zijn bezaaid met microscopische structuren die aan kerstbomen doen denken en het invallende licht weerkaatsen. Lees meer.

Adventure Mate 5-in-1 multitool

We gebruiken wel eens de Amerikaanse term badass. Soms ten overvloede, maar als het ergens wel betrekking op heeft, is het deze Adventure Mate 5-in-1 multitool.

De ruige Adventure Mate is – hoe kan het ook anders – gemaakt door Australiërs. Het is een bijl, schep, zaag, hamer en bieropener ineen. Stuk voor stuk grof en sterk gereedschap, maar de multitool is op te bergen in een compact pakketje. Lees meer.

adventure mate

Icemule Boss

Bier en banjeren door de wilde natuur gaan goed samen, maar zijn niet altijd even goed te combineren. En dat heeft dan vooral met de temperatuur te maken. Deze koelrugtas, geheel terecht ‘Boss’ genaamd, gaat je leven wat dat betreft beter maken.

Wellicht heb je al een koelrugtas, maar daarin hou je niet drie dagen lang je biertjes (of wat voor drankjes dan ook) koel. Icemule claimt dat je met de ‘Boss’ zeker drie dagen lang je eten en drinken koel houdt. Lees meer.

icemule boss, koelrugtas

De eerste slaapzak van Patagonia

Best vreemd, een outdoormerk dat in haar bestaan nog nooit een slaapzak op de markt heeft gebracht. Maar na 45 jaar komt het er dan eindelijk van: Patagonia lanceert een lijn mummieslaapzakken.

De slaapzak komt niet uit de lucht vallen. In 1972 stikte Yvon Chouinard, bergbeklimmer en oprichter van Patagonia, voor zichzelf al een slaapzak die niet eens zo gek veel afwijkt van het huidige model. ’45 jaar aan technische ontwikkeling en ervaring komen terug in deze slaapzak, die in al die tijd is geperfectioneerd tot dit eindproduct’, pretendeert het merk in de promotievideo. Lees en bekijk meer.

patagonia slaapzak bergen

Adventure Tape

Touwen, kabels, duct-tape en klemmen behoren vanaf nu tot het verleden. Een rol Adventure Tape is alles wat je nodig hebt, zeggen de makers. Maar wat is het precies en waarom wil je dit hebben?

Adventure tape is niets meer dan supersterke, niet plakkende, rekbare, waterproof tape gemaakt van polyurethaanschuim. De toepassingen voor de tape zijn echter eindeloos. Omdat de tape zo stevig en rekbaar is, kun je bijvoorbeeld het gebruiken als spanband voor om je backpack. Lees meer.

ADVENTURE TAPE

Natuurlijk is er nog veel meer vette stuff uitgekomen dit jaar en vermoedelijk stel jij daaruit een compleet andere top 7 samen. Bekijk op deze overzichtspagina alles rustig nog eens terug.

Bonus: Raptor XL Platform

Als je ervan houdt om op het water te vissen, dan snappen we je heel goed. En als je ‘s avonds geen zin hebt om terug te gaan, dan snappen we je nog beter. De oplossing is dit visplatform van Raptor.

De Raptor XL Platform is een opblaasbare vissersboot en een tent ineen, zodat je ook in de regen lekker kunt vissen op het water. Om over waterkamperen maar te zwijgen. Lees meer.

raptor xl platform

Meer leuke content? Like ons op Facebook

21-12-2017 - Alrik de Jong