Outdoor Journaal: 2016 zwartste jaar voor het klimaat ooit en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag slecht nieuws voor onze planeet.

2016 slechtste jaar voor het klimaat ooit

2016 was opnieuw een zwart jaar voor het klimaat. Zowel de temperatuur op het aardoppervlak, de stijging van het zeeniveau als de uitstoot van broeikasgassen bereikten vorig jaar onbekende hoogtes. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport ‘State of the Climate’ dat gisteren is verschenen.

Het klimaatrapport, waaraan bijna vijfhonderd wetenschappers uit zestig landen hebben meegewerkt, schetst een bijzonder donker beeld van onze planeet. 2016 was niet alleen het warmste jaar sinds het begin van de metingen in 1880, er smolt ook nooit meer poolijs en er waren nooit meer droogtes, hittegolven en overstromingen als vorig jaar.

Mountainbiker met gebroken nek begint bedrijf vanuit ziekenhuisbed

Een mountainbiker uit Wales die tijdens een wilde rit zijn nek heeft gebroken, heeft vanuit zijn ziekenhuisbed een nieuw bedrijf opgericht.

Terwijl hij in het ziekenhuis was, kreeg de webdesigner van artsen te horen dat hij niet mocht werken. Dus begon hij te denken en kwam hij op een platform voor fietsers om een accommodatie te vinden. Nu is Bed & Bike een feit.

Dirt Biker verrast door vloedgolf

De oceaan kan soms behoorlijk onvoorspelbaar zijn. Het ene moment maak je op je crossmotor wheelies op het strand, het andere moment word je omver gespoeld door een vloedgolf.

Gelukkig heeft de GoPro het overleefd. Check de beelden, die genomen zijn in Nieuw-Zeeland.

En dan nog dit: Dynjandi

Waar we het Outdoor Journaal begonnen met een bijzonder donker beeld van de aarde, sluiten we af met deze prachtige beelden van de Dynjandi-waterval in IJsland. Nu kan het nog.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

11-08-2017 - Alrik de Jong