Outdoor Journaal: 52-jarige vrouw beklimt als eerste Amerikaanse de K2 en meer…

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag een Amerikaanse heldin en Nederlandse held.

Eerste Amerikaanse vrouw bereikt top K2

39 jaar nadat er voor het eerst een paar mannen de top van de K2 bereikten, is het afgelopen weekend voor het eerst een Amerikaanse vrouw gelukt. Vanessa Vanessa O’Brien, heet de 52-jarige heldin.

De K2 is een 8611 meter hoge bergtop op de Pakistaans-Chinese grens in de Karakoram. Het is de op één na hoogste berg ter wereld, na de Mount Everest. De eerste vrouw die de top bereikte was de Poolse Wanda Rutkiewicz, in 1986.

Mallorca protesteert tegen massatoerisme

Een Mallorcaans burgerinitiatief heeft tegen het massatoerisme op het Spaanse vakantie-eiland geprotesteerd. Leden van de organisatie ‘Ciutat per qui l’habita’ (De stad voor de inwoners) blokkeerden in Palma symbolisch het ministerie van Toerisme. Ze kleefden etiketten met het opschrift “gesloten” op de ingangsdeur van het gebouw.

En woordvoerster van de vereniging las een boodschap voor en uitte daarbij onder andere kritiek op het verhuren van vakantieverblijven in appartementsgebouwen, die het aanbod voor de lokale bevolking naar beneden jaagt en de vastgoedprijzen in de hoogte. De economie is voor de machthebbers belangrijker dan het recht op een woning, klinkt het.

13-jarige surfster ontsnapt aan haai

De 13-jarige Zoe Steyn uit Zuid-Afrika is tijdens een surfsessie aan de Zuid-Afrikaanse kust ternauwernood ontsnapt aan een haai.

“Ik zag de haai aankomen, zijn oog keek me recht aan en hij greep mijn surfplank recht onder me vandaan. Ik viel achterover en was in paniek”, zegt ze. Een andere surfer hoorde haar gillen, riep dat ze weer op haar plank moest klimmen en wist haar te redden.

En dan nog dit: gruwelijke nose manual Sewa Kroetkov

Of er een Nederlandse pro-skateboarder bestaat? Oh jazeker. Sewa Kroetkov is zijn naam. Check deze gruwelijke nose manual die hij afgelopen weekend in Berlijn maakte.

Berlin days with @drpurpleteeth 🇩🇪👌🏼 @gopro #HERO5

Een bericht gedeeld door Sewa Kroetkov (@sewakroetkov) op

Meer leuke content? Like ons op Facebook

01-08-2017 - Alrik de Jong