Outdoor Journaal: vastgelopen gezin op catamaran op miraculeuze wijze gered en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag een bizar toevallige reddingsactie ergens op 2.400 kilometer van Nieuw-Zeeland.

Brits gezin op miraculeuze wijze gered van Beveridge Reef

Een Brits gezin dat tijdens een wereldreis met een catamaran vastliep in het Beveridge Reef, zo’n 2.400 kilometer van de kust van Nieuw-Zeeland, is op miraculeuze wijze gered.

De vader van het gezin, Bobby Cooper, had een noodoproep verzonden via het radiosysteem op de catamaran. Het leek een zinloze poging, omdat daar normaal gesproken in geen velden of wegen boten te bekennen zijn. Maar binnen 7 minuten werd de oproep beantwoord door de schipper van Dona Catharina, die toevallig in de buurt research deed naar walvissen.

Het rif waarin het gezin vastliep, is bij laagtij nauwelijks te zien. Er liggen in dit gebied dan ook meerdere scheepswrakken. De schipper van Dona Catharina kon ze pas bij hoogtij redden. De catamaran heeft onherstelbare schade opgelopen.

Ironman-legende Dean Mercer overleden na auto-ongeluk

Ironman-legende Dean Mercer is op 47-jarige leeftijd overleden na een auto-ongeluk. De tweevoudige Ironman-kampioen uit Australië crashte in Mermaid Waters, Queensland.

De oorzaak van het ongeluk was een hartaanval achter het stuur. De geliefde Australiër laat een vrouw en vier zonen achter. Ironman is een extreme triatlon, waarbij 3,86 kilometer wordt gezwommen, 180,2 kilometer wordt gefietst en 42,195 kilometer (een marathon) wordt gelopen.

Populaire Zeelandse mountainbikeroute uitgebreid

Landschapsbeheer Zeeland is bezig met de uitbreiden van de mogelijkheden voor mountainbikers op de Kop van Schouwen, meldt Omroep Zeeland. De huidige route in de boswachterij Westenschouwen is zeer populair maar veel mountainbikers vinden de route ook wat aan de korte kant.

De huidige onverharde route loopt over bijna negen kilometer dwars door de boswachterij heen. Arjan de Hulster van Landschapsbeheer Zeeland: “We horen vaak dat het traject wat kort is, je hebt snel het rondje gemaakt. Er zijn daarom ook mountainbikers die ‘m soms vijf keer achter elkaar doen.”

outdoor journaal
Foto: VVV Zeeland

En dan nog dit: snowboarden in Australië

Na de hevige sneeuwval in Australië, wordt er volop gesnowboard. Hier zie je de Amerikaanse snowboarder Zak Hale in actie tijdens zijn eerste dag in het Australische Perisher.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

29-08-2017 - Alrik de Jong