Outdoor Journaal: Brothers of Climbing voor meer diversiteit in de outdoorwereld en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Vandaag onder meer aandacht voor meer diversiteit in de outdoorwereld, dankzij Brothers of Climbing.

Brothers of Climbing voor meer diversiteit in de outdoorwereld

Blader een mountainbikemagazine door, een snowboardmagazine of een klimmagazine. Grote kans dat je overwegend witte mannen aan het werk ziet. Brothers of Climbing is opgericht voor meer diversiteit in de outdoorwereld.

“Ik typte op Google letterlijk in: ‘are there black climbers?’. Het eerste resultaat was: ‘black people don’t climb'”, aldus initiatiefnemer Mikhail Martin, die deze gedachte wil wegpoetsen. Bekijk de onderstaande shortfilm die REI over de groeiende community Brothers of Climbing maakte.

Bergbeklimmers beschoten bij Cottonwood Canyon

De politie van de Amerikaanse staat Utah doet onderzoek naar een opmerkelijk schietincident. Een groep bergbeklimmers werd bij de Cottonwood Canyon meerdere malen beschoten, maar niet geraakt.

Later bleek dat ook andere klimmers kogels hebben gehoord. De politie vond rond de betreffende plek inderdaad lege hulzen. Waarom de klimmers beschoten zijn is onbekend, ze klommen in ieder geval niet op een privéterrein.

Belgische miljardair bouwt museum en ecologisch pretpark in Ardennen

De Vlaamse miljardair Marc Coucke gaat een nieuw museum neerzetten in de Belgische plaats Durbuy, zo’n 50 kilometer onder Luik. De zakenman wil er zijn collectie van de Franse avantgardekunstenaar Marcel Duchamp tentoonstellen. De andere helft van het museum is bestemd voor wisselende exposities.

Coucke heeft al geïnvesteerd in een ecologisch pretpark in het Waalse stadje in de Ardennen en is bereid 100 miljoen euro in Durbuy te steken. “Het mooiste wat ik ooit heb gedaan in mijn leven, en ook wel het zotste”, zegt hij in een interview met de zakenkrant De Tijd.

En dan nog dit: zo maak je van een stad je eigen skatepark

‘Het echte skaten gebeurt op straat’, zei Sjoerd Vlemmings, bondscoach van het Nederlandse skateboardteam, onlangs in een interview tegen Outdoor Manners. De Amerikaanse skater en muzikant Leo Romero laat zien hoe je dat in praktijk brengt.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

30-08-2017 - Alrik de Jong