Outdoor Journaal: 4.282 meter hoge berg verkocht aan particulier en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag een verkochte berg en een levensgevaarlijke levensreddende jas. Dat lees je goed.

Culebra Peak in colorado verkocht aan anonieme particulier

Soms heb je even geen zin in andere hikers of klimmers op je route. De oplossing: je koopt gewoon je eigen berg. Klinkt bizar, maar is echt gebeurd in de Verenigde Staten. De Culebra Peak is nu de hoogste berg ter wereld in privébezit.

De 4.282 berg is in Colorado is onderdeel van de Cielo Vista Ranch en het bijbehorende gebergte met nog eens dertien andere toppen. De koper heeft hiervoor 90 miljoen euro betaald na een veiling. Voorheen kon je er hiken door een ticket te kopen, hoe dat in de toekomst gaat is nog niet bekend.

“De koper is een natuurbewuste en toegewijde man die er alles aan gaat doen om deze natuurlijke schat te beschermen”, zegt veilinghuis Mirr Ranch Group over die koper, wiens naam niet genoemd wordt.

Kitesurfers beboet in Oostvoornse sloot

Kitesurfers in Oostvoorne dachten vandaag een creatieve oplossing gevonden te hebben toen er te weinig wind stond om te kitesurfen. Ze bonden hun board vast aan een auto om zo toch te kunnen surfen op een boerensloot.

Ziet er cool uit, maar daar dacht de politie anders over. De bestuurder en wakeboarder kregen beide een boete voor het creëren van een onveilige situatie in het verkeer.

Levensreddende jas blijkt levensgevaarlijk

Er lopen 8.000 mensen rond met een ‘levensreddende jas’ van een onbekend merk die helemaal niet zo levensreddend blijken te zijn. Het jack, dat via Kickstarter verkocht is, beschikt over zestien feautures die je in nood kunt gebruiken.

Een daarvan is een clip die je om twee lussen in je jas kunt doen, zodat je omhoog getrokken kunt worden met een touw. De jas zou een gewicht van 180 kilogram aankunnen. Uit onderzoek blijkt dat dit niet klopt en dat deze feauture levensgevaarlijk kan zijn.

En dan nog dit: longboarden in Marokko

Als golfsurfer ben je afhankelijk van golven. En als die niet al te hoog zijn, heb je altijd nog je longboard. Een masterclass van de Franse surfster Margaux Arramon-Tucoo op Marokkaanse golven.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

17-08-2017 - Alrik de Jong