Outdoor Journaal: Amerikaanse stad Duluth doopt zich om tot ‘outdoor walhalla’ (en meer)

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag een puik staaltje rebranding van de Amerikaanse stad Duluth.

Duluth doopt zich om tot epicentrum voor outdoorliefhebbers

Liefhebbers van de briljante serie Fargo kennen de Amerikaanse staat Minnesota vooral in de winter, maar in de zomermaanden is het een waar outdoor walhalla. Met Duluth als centrum.

De stad met 87.000 inwoners – die is gebouwd tegen rotsachtige, bijna bergachtige, heuvels – heeft zichzelf gisteren omgedoopt tot ‘het epicentrum voor outdoorliefhebbers.’

De laatste jaren is er hard gewerkt aan bijvoorbeeld mountainbikeroutes door beboste gebieden in en rondom de stad, de realisatie van nieuwe campings en het uitzetten van nieuwe hiking trails. Maar er is nog veel meer te doen, zoals ijsklimmen en wintersurfen in de koude maanden. Lees hier meer.

Orkaan Irma nadert Florida

Terwijl het formaat van de schade die Irma heeft aangericht op Sint Maarten duidelijk wordt, vervolgt de categorie 5 orkaan haar weg door het Caribisch gebied. Volgens de laatste voorspellingen gaat Irma recht op Florida af.

Irma geldt als één van de zwaarste stormen die deze eeuw boven de Atlantische Oceaan ontstonden en lijkt vooralsnog weinig aan kracht in te boeten. Windsnelheden van tegen de 280 kilometer per uur worden nog steeds waargenomen.

App Nationale Fiets Telweek nu te downloaden

Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Een week lang wordt weer gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten.

Dit jaar biedt de app ook de mogelijkheid om de fietsbeleving te registreren. Daarmee is deze derde editie is groter dan ooit: met onderzoek naar de fietsbeleving zet de Fiets Telweek de nieuwe standaard neer voor fietsdata en het in kaart brengen van fietsgedrag. De app is nu te downloaden.

En dan nog dit: skateboarden met één been

En dan je kunstbeen gebruiken als special. Wat een baas.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

08-09-2017 - Alrik de Jong