Outdoor Journaal: eindelijk surfen op de Playstation 4, gratis eigen ski’s mee naar Canada en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Vandaag onder meer aandacht voor meer diversiteit in de outdoorwereld, dankzij Brothers of Climbing.

Eindelijk surfen op de PlayStation 4

De meeste sporten zijn goed vertegenwoordigd in de gamewereld, maar naar een goede surfgame moet je lang zoeken. Er zijn hier en daar wel wat spellen uitgegeven voor verschillende consoles, maar echte series zijn het nooit geworden.

Surf-minnende gamers met een PlayStation 4 hebben het in ieder geval al jaren zonder moeten doen, maar kunnen nu eindelijk ook aan de slag. Surf World Series is nu te koop, check hieronder de trailer. Lees hier een review.

Irma vormt bedreiging voor Sint-Maarten

Het orkaanseizoen is volop bezig. Na orkaan Harvey is het nu de beurt aan orkaan Irma, die op dit moment boven de de Atlantische oceaan raast. De orkaan koerst woensdag langs de Bovenwindse Eilanden en zal onder meer op Sint Maarten voor veel overlast gaan zorgen.

Het eiland Sint Maarten, sinds 2010 een apart land in het Koninkrijk der Nederlanden, wordt zo goed als zeker geschampt. Er worden hoge vloedgolven, flinke regenval en extreme stormwinden verwacht.

Gratis wintersportuitrusting mee naar Canada

Voor wie komend wintersportseizoen eens iets anders wil dan de Alpen, heeft KLM het iets makkelijker gemaakt. De luchtvaartmaatschappij biedt wintersporters op alle rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Edmonton de mogelijkheid om gratis hun wintersportuitrusting mee te nemen.

Normaal gesproken betaal je 68 euro per tas per enkele reis en en dus 136 euro per retour. Deze aanbieding voor de rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Edmonton International Airport met vertrek tussen 1 november 2017 en 31 maart 2018.

wintersport canada outdoor journaal

En dan nog dit: Mike Hopkins maakt een oefenritje

En als je deze video van ‘s werelds beste mountainbiker ziet, weet je dat zijn oefenritjes altijd voor spektakel zorgen.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

04-09-2017 - Alrik de Jong