Outdoor Journaal: ‘Everyman’ volbrengt extreme, niet gesponsorde ultrarun en meer…

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag extreme wandelingen en achtervolgende beren.

‘Everyman’ Rickey Gates volbrengt niet gesponsorde ultrarun

‘Everyman’ Rickey gates heeft een waanzinnige en niet gesponsorde ultrarun volbracht door de Verenigde Staten. 1 maart vertrok hij onder begeleiding van een fanfarekorps, 1 augustus eindigde hij op de Golden Gate Bridge in San Francisco.

In totaal liep hij in 152 dagen 5.800 kilometer door 11 verschillende staten in Amerika. “Ik heb de run bewust zonder sponsoren en andere hulp gedaan. Geen camper die achter me aan reed met gekoelde drankjes, niemand die me voorzag van calorieën. Alleen ik en mijn rugzak”, aldus de Amerikaanse ultrarunner.

Hiker achtervolgd door beer en haar jongen

Niet een extreem spectaculaire actervolging, wel een angstaanjagende. In Katmai National Park, Alaska werd de 74-jarige hiker Geoffrey Glassner achtervolgd door een beer en haar twee jongen.

Het park staat bekend om het spotten van beren, Glassner kreeg dus waar voor zijn geld. Ondanks dat hij er niet helemaal gerust op was, filmde hij zijn achtervolgers wel.

Surf Ranch Kelly Slater hele jaar open voor publiek

Altijd al dezelfde golven willen surfen als de levende (en geblesseerde) legende Kelly Slater? Dan kun je nu het hele jaar je hart ophalen in Lemoore, Californië.

De Kelly Slater Wave Company heeft namelijk laten weten dat de Surf Ranch van Slater het hele jaar opengaat voor publiek. Je kunt er surfen in de wavepool en er worden maandelijks evenementen georganiseerd.

En dan nog dit: downhill skateboarden op Hawaï

Als je van downhill skateboarden houdt, is Hawaï een van je Mekka’s. Dat bewijzen Will Clay, Ryan Bishop, Ryan Gottlieb en Patrick Welsh in deze heerlijke video.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

04-08-2017 - Alrik de Jong