Outdoor Journaal: extreme klimster Steph Davis te zien op European Outdoor Film Tour en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag onder meer een backflip op een racefiets en hoog bezoek tijdens de European Outdoor Film Tour.

Extreme klimster en BASE-jumper Steph Davis te zien op E.O.F.T.

CHOICES is als eerste film geselecteerd voor het programma van de European Outdoor Film Tour 17/18. Het is een real life adventure film waarbij het portret van Steph Davis wordt geschetst, een buitengewone sportvrouw die al 20 jaar als professioneel klimster en BASE-jumper letterlijk op het randje leeft en veel extreme records heeft gebroken.

Op 5 oktober 2017 is de première van de E.O.F.T. in München en van 6 tot en met 25 oktober reist de tour door heel Nederland. De E.O.F.T. is Europa’s grootste outdoor filmfestival door 13 landen waarbij inspirerende adventure documentaires bezoekers meenemen in de wereld van outdoor, sport, reizen en avontuur.

Steph Davis outdoor journaal
Wielrenner Pieter Weening maakt uitstapje naar mountainbike

Pieter Weening maakt in november een uitstapje naar de mountainbike. De Fries doet mee aan Curaçao Cycling Week, een meerdaags mountainbike-evenement op Curaçao. Weening zal daarmee, net als vorig jaar, zijn seizoen afsluiten op de mountainbike met een drietal wedstrijden op het Antilliaanse eiland.

De Curaçao Cycling Week is een nieuwe evenement dat bestaat uit een proloog en de bestaande wedstrijden Coral Estate Classic en Duo Xtreme MTB. “Het wedstrijdelement is belangrijk, maar niet het belangrijkste tijdens de Curaçao Cycling Week. Deze week draait vooral om gezelligheid, genieten en het mooie weer”, aldus Marc de Maar, een van de organisatoren.

weening outdoor journaal

KNRM Texel zoekt één surfer, vindt er twee

Afgelopen weekend werd de bemanning van reddingboot Cornelis Dito op Texel gealarmeerd voor een surfer in problemen tussen de Bollen en het Molengat. De boot zette koers vanuit het dorpje Oudeschild richting het Molengat en trof daar uiteindelijk niet één, maar twee surfers op de Razende Bol, een zandplaat tussen Texel en Den Helder.

Het bleek dat één surfer met materiaalpech was gestrand en de ander te hulp wilde schieten, maar daarbij zijn eigen materiaal ook verspeelde. De bemanning nam de surfers aan boord met al het surfmateriaal en zette de mannen weer veilig af in de jachthaven van Den Helder.

En dan nog dit: Poolse fietser maakt backflip over peleton

Op een wielrenfiets een backflip maken. De Poolse mountainbiker Szymon Godziek ruilde zijn mountainbike in voor een racefiets en deed het tijdens de Tour de Pologne, een professionele koers in Polen.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

08-08-2017 - Alrik de Jong