Outdoor Journaal: harpoenvisser vecht met galapgoshaaien om tonijn en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag de confrontatie tussen mens en dier als centraal thema.

Harpoenvisser vecht om tonijn met haaien

Een harpoenvisser die in het water bij Ascension, een eiland tussen Zuid-Amerika en Afrika, aan het speervissen was, is terwijl hij een geelvintonijn aan het vangen was aangevallen door twee galapagoshaaien.

En als we eerlijk zijn: wij hadden hetzelfde gedaan als we iemand onder water een harpoen in een tonijn zagen schieten. De haaien probeerden de tonijn af te pakken, maar de harpoenvisser wist ze met behulp van een mes weg te krijgen. Geen reclame voor de harpoenvisserij dit.

Game of Thrones-marathon, maar dan een echte

In Italië is dus een Game of Thrones-marathon gehouden. Nu denk jij: ‘dat doe ik toch ieder weekend?’ Nou, we nemen aan van niet.

De deelnemers liepen door heel Italië achter een vrachtwagen aan (zo te zien geen elektrische, maar goed) en keken op een scherm alle afleveringen van Game of Thrones. Vanmiddag een uitgebreid verhaal hierover op Outdoor Manners.

game of thrones outdoor journaal
Hikers treffen poema in Sierra Nevada

Een van de opwindende dingen van hiken is de kans om dieren in het wild te spotten. Alhoewel, sommige dieren – we noemen beren – kom je liever niet tegen.

En poema’s ook niet. Niet de eerste dieren waaraan je denkt tijdens een wandeling door de Sierra Nevada in Californië, niet te verwarren met het gelijknamige gebergte in Andalusië. Maar Brian McKinney en Sam Vonderheide kwamen de poema tegen en waren koel genoeg om het beest te filmen.

En dan nog dit: Adidas skateteam toert door Europa

Naast Nike heeft Adidas ook een eigen skateboardteam, met niet de minste skateboarders. Ze toeren nu door Europa en dat levert heerlijke beelden op.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

09-08-2017 - Alrik de Jong