Outdoor Journaal: hiker na 30 jaar teruggevonden in Zwitserse gletsjer en meer…

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag weer eens een reality check rond de opwarming van de aarde.

Vermiste hiker na 30 jaar teruggevonden in Zwitserse gletsjer

Een Duitse hiker die in 1987 vermist raakte, is door de politie teruggevonden in gletsjer in de Zwisterse Alpen. De politie van Wallis begon een zoekactie nadat twee hikers vorige week op een hand en een schoen stuitten in de Hohlaub-gletsjer, zo’n 10 kilometer ten oosten van de Matterhorn.

Na onderzoek in het laboratorium bleek het om een hiker te gaan die op 11 augustus 1987 vermist raakte, zijn familie is ge├»nformeerd. Volgens politiewoordvoerder Markus Rieder komt er door de opwarming van de aarde steeds meer bloot te liggen. “Er zullen de komende jaren wel meer verrassingen bovenkomen”, zegt hij.

Mountainbiker fietst in menselijke val op MTB-trail

Een mountainbiker is in een val gefietst op een route in de buurt van Terry Hershey Park, nabij Houston. Afgelopen dinsdag reed hij tegen een lijn van takken, die aan bomen bevestigd waren als een val. Hij raakte gewond aan zijn zijn hoofd.

“Ik ben ervan overtuigd dat een of meerdere mensen hier moedwillig vallen maken”, aldus Jeremy Paquette, die vaker in dit gebied fietst. “De val was nauwelijks te zien, omdat-ie na een bocht was bevestigd. Verschrikkelijk dat iemand zoiets doet. Ik hoop dat hij of zij inziet dat dit tot ernstige ongelukken kan leiden.”

Gamen en outdoor combineren tijdens CampZone

Gamen combineren met een outdoor leventje. Dat kan tijdens CampZone. Op een terrein van ruim 8 hectare in Kronenberg vindt van 11 tot en met 21 augustus de zeventiende editie plaats.

Elf dagen lang is dit een waar paradijs voor liefhebbers van games, maar ook voor iedereen die van kamperen en gezelligheid houdt. Games, kampvuren, barbecues, bingo, teamspellen en toernooien: dat is allemaal te vinden op CampZone. Er zijn nog tickets beschikbaar.

En dan nog dit: Born Wild

Check deze mooie shortfilm, die zich afspeelt in de Amerikaanse staat Nevada en anders is dan de skateboardvideo’s zoals je gewend bent. De credits gaan naar filmmakers Victor Willems en Marin Troude.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

03-08-2017 - Alrik de Jong