Outdoor Journaal: Nederlandse hiker teruggevonden in Noors bos en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag onder meer een geredde Nederlandse hiker en een verzonken stad voor duikers.

Vermiste Nederlandse hiker gevonden in Noors bos

Een vermiste Nederlandse wandelaar is in de bossen van Noorwegen teruggevonden. Hij had een gebroken arm en heeft zich dagenlang warm gehouden in zijn slaapzak.

De hiker was in de problemen gekomen in de uitgestrekte bossen van Noorwegen. Het Rescue Center in Noorwegen kreeg afgelopen week een berichtje van ‘een man die met een gebroken been in het bos zou liggen’.

Het bleek later om een gebroken arm te gaan. De Nederlander had zich dagenlang warm gehouden in een slaapzak. Dat meldt de Politie Landelijke Eenheid op Facebook.

Verzonken Turkse stad binnenkort heropend voor duikers

Een verzonken stad in de buurt van het eiland Kekova, vlakbij het Turkse Antalya, kan voor het eerst in 30 jaar weer toegankelijk worden voor duikers.

Het is sinds 1986 verboden om te duiken bij de oude stad, maar in samenwerking met archeologen en lokale experts kan het verbod gedeeltelijk worden ingetrokken. Dat meldt Lonely Planet. De ruïnes liggen langs de noordelijke kust van Kekova en gedeeltelijk 6 meter onder de waterspiegel.

Bergbeklimmer trotseert ijsberg met pizzapunt

Het eerste wat je leert in een skiklasje is de pizzapunt. Bergbeklimmer Ethan Pringle nam dit wel erg serieus en gleed op een opblaasbare pizzapunt naar beneden.

Pringle was voor National Geographic zes weken op expeditie bij de Noordpool. Op een van de laatste dagen zag hij deze ijsberg.

En dan nog dit: zomerskiën in de Alpen

We kunnen niet wachten tot het sneeuwseizoen weer begint. Maar in de Alpen kun je natuurlijk het hele jaar skiën, zelfs buiten de paden. Kijk wel een beetje uit.

Summer can't stop me from skiing!! 🙌 @wadeckgorak

A post shared by People Are Awesome (@peopleareawesome) on

Meer leuke content? Like ons op Facebook

16-08-2017 - Alrik de Jong