Outdoor Journaal: Honolulu verbiedt appen tijdens wandelen en meer…

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag een mooie stap in de aanpak van smartphone-zombies.

Honolulu pakt smartphone-zombies aan

Ook voor voetgangers is het Amerikaanse Honolulu binnenkort verboden om gedachteloos hun telefoon te gebruiken. Door deze ‘smartphone-zombies’ aan te pakken wil de HawaĆÆaanse hoofdstad het aantal verkeersdoden omlaag brengen.

Het verbod geldt niet overal in het verkeer. Vooralsnog is het alleen verboden om de straat over te steken met de ogen gericht op de telefoon. De boete kan oplopen tot 99 dollar. Een uitzondering wordt gemaakt voor wie net het alarmnummer probeert te bellen. Outdoor Manners zegt: overal invoeren deze regel.

Boomtopmuseum geopende in Adirondackgebergte, New York

In het onder outdoorliefhebbers bekende Wild Centre in het Adirondackgebergte, New York is een nieuw museum geopend. Een Treetop Museum, welteverstaan.

Het museum beschikt onder meer over een boomhuis van vier verdiepingen, een spinnenweb op mensenformaat en meerdere bewegende loopbruggen. In The Wild Walk, zoals het museum heet, leer je alles over de geschiedenis van het gebergte in de staat New York.

Uitkijken met kajakken of zwemmen in de Ourthe

Mocht je in de Ardennen zijn, raak dan niet direct in paniek, maar kijk een beetje uit met wateractiviteiten. Vooral de rivier Ourthe is af te raden.

Door de droogte staat er weinig of bijna geen water in de Ourthe en haar zijstromen. In die rivieren zitten bacteriƫn omdat het water warm is. Bij verschillende schoolreisjes zijn kinderen hierdoor massaal ziek geworden en een kajakker verloor vorige week zelfs zijn voet.

En dan nog dit: kajakken door een gletsjerrivier

Stilte, reinheid en blauw water. In British Columbia kun je kajakken in een gletsjerrivier. Bekijk deze tot de verbeelding sprekende beelden. Later op Outdoor Manners hierover een langer artikel.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

02-08-2017 - Alrik de Jong