Outdoor Journaal: hoogste pianoconcert ooit op Monta Rosa, trailer The Sea Wolf en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Een journaal zonder Donald Trump? Kan gewoon. Moet je het over het buitenleven, extreme sports en de natuur hebben, daar heeft hij een hekel aan. In het Outdoor Journaal brengen we je dagelijks op de hoogte over alles wat zich in het outdoor wereldje afspeelt.

Italiaanse pianiste speelt hoogste concert ooit

De Italiaanse pianiste Elisa Tomellini heeft een concert gegeven op de Monta Rosa, een bergmassief tussen Italië en Zwitserland. Op 4.600 meter hoogte speelde ze onder meer stukken van Rachmaninoff en Chopin. Het concert van Tomellini is het hoogste pianoconcert ooit.

Na een tour door Europa en het winnen van een aantal awards besloot de pianiste een sabbatical te nemen in de Alpen, waar ze vooral veel aan het hiken en het bergbeklimmen is. Ze kwam zelf op het idee om haar beide liefdes te combineren. Het concert wordt uitgezonden op televisie en er verschijnt een dvd. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Recordpoging langs alle Nationale Parken in Amerika

Nog een record. Althans, een poging. Mikah Meyer is op weg alle 417 Nationale Parken in de Verenigde Staten te bezoeken.

Als zijn reis volbracht is, breekt hij twee records: de twintiger is dan de jongste persoon die alle parken bezoekt en de eerste die het in één achtereenvolgende reis doet. Hij is zijn avontuur gestart als eerbetoon aan zijn vader, die op zijn negentiende overleed aan kanker. Ook maakt hij zich hard voor homoacceptatie in de Verenigde Staten.

Trailer The Sea Wolf

Er is een trailer verschenen van een nieuw project van regisseur Ben Gulliver, die in samenwerking met Poolhouse Creative een film maakt over de meest obscure plaatsen ter wereld om te surfen. The Sea Wolf heet de film, die binnenkort in première gaat.

“We wilden een koud waterfilm maken, maar dan meer met de nadruk op de kunst van het surfen dan het avontuur en het verkennen van de kou. Dat spreekt namelijk al voor zich”, aldus Gulliver.

En dan nog dit: safety boat steelt de show

Tijdens het surfevenement 2017 Corona Open J-Bay in het Zuid-Afrikaanse Jefferson Bay was het ditmaal een keer de safety boat die de show stal.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

21-07-2017 - Alrik de Jong