Outdoor Journaal: klimmer gered door iPhone-app, wereldrecord waterskispringen gebroken en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere dag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag onder meer een geredde bergbeklimmer en extreme waterskiër.

Bergbeklimmer gered door iPhone-app

Een bergbeklimmer die 9 meter naar beneden is gevallen is gered door de iPhone-app Find My Friends. Hulpdiensten konden de man, die aan het klimmen was bij de grot Priest’s Hole in Nationaal Park Lake district in Engeland, niet met hun gangbare apparatuur vinden.

De gevallen klimmer kon niet vertellen waar hij precies was. Uiteindelijk kwam de teamleider op het idee om Find My Friends te gebruiken. Twee helikopters werden naar de man toegestuurd, die wel naar het ziekenhuis moest, maar geen ernstige schade opliep.

Bosbranden Cote d’Azur grotendeels onder controle

De bosbranden in het gebied rond Bormes-les-Mimosas in Zuidoost-Frankrijk zijn onder controle, melden Franse media. De afgelopen dagen brandde aan de Mediterraanse kust ruim 1500 hectare bos en struikgewas af.

In de regio werden ruim 10.000 mensen geëvacueerd, onder wie veel Nederlandse toeristen. Honderden brandweermannen werden ingezet bij de bestrijding van het vuur.

Amerikaan breekt waterskispringrecord

Ryan Dodd, een waterskiër en stuntman uit Palm Bay, Florida, heeft het World Jump Record gebroken. Op waterski’s sprong hij 77,4 meter ver. Het vorige record, dat hij zelf vestigde, stond op 76,2 meter.

“Ik dacht dat ik de 80 meter zou halen”, zegt Dodd. Dus ik zit alweer in het krachthonk om te trainen voor een nieuw record. De boot waar hij achteraan skiede was een een Ski Nautique 200.

En dan nog dit: nachtsurfen in Frankrijk

In de Franse surfplaats Anglet vindt op 18 augustus voor de vierentwintigste keer Surf the Night plaats, een surfevenement waar pro’s het op LED verlichte boards tegen elkaar opnemen. Ziet er dus zo uit.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

28-07-2017 - Alrik de Jong