Outdoor Journaal: wolkenkrabber met klimmuur in Londen, Kelly Slater breekt voet en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Een journaal zonder Donald Trump? Kan gewoon. Moet je het over het buitenleven, extreme sports en de natuur hebben, daar heeft hij een hekel aan. In het Outdoor Journaal brengen we je dagelijks op de hoogte over alles wat zich in het outdoor wereldje afspeelt.

Wolkenkrabber met klimmuur in Londen

In een wolkenbrabber in Londen komt een klimmuur op 121 meter hoogte. De klimmuur wordt gemonteerd op helder glas, zodat je tijdens het klimmen uitzicht hebt over de hoofdstad van Engeland.

TwentyTwo, zoals de wolkenkrabber heet, gaat in 2019 open. Verder komt er in het gebouw bijna 400.000 vierkante meter aan kantoorruimte beschikbaar en zijn er verdiepingen met onder meer een spa en een gym. Ook is er de grootste fietsparkeerplaats van de stad gepland.

Kelly Slater breekt boet

Surflegende Kelly Slater heeft zijn voet op twee plaatsen gebroken tijdens een oefensessie in het water bij Jeffreysbaai, een surfspot in Zuid-Afrika.

Maar zielig doen hoort er niet bij in het leven van de elfvoudig wereldkampioen. “Er zijn mensen die veel ergere dingen meemaken. Ik ga het beste halen uit mijn rustperiode”, aldus Slater.

Great Barrier Reef ondanks beslissing UNESCO in groot gevaar

Een verrassende beslissing van UNESCO: het Great Barrier Reef behoort niet meer tot ‘Werelderfgoed in gevaar’. Het Werelderfgoed-comité prijst het Reef 2050 Long-Term Sustainability Plan.

Wetenschappers waarschuwen er juist voor om niet te vroeg te juichen. Sterker: Charlie Veron, de eerste wetenschapper die uitgebreid onderzoek verrichtte naar koraal, stelt dat al het koraal over 15 jaar dood is. Lees meer.

Dan nog dit: freediving in ‘s werelds diepste zwembad

Freediver Guillaume Néry ontdekt het diepste zwembad ter wereld. Y40 The Deep Joy, zoals het bad heet, vind je in het Italiaanse Montegrotto Terme.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

18-07-2017 - Alrik de Jong