Outdoor Journaal: ‘s werelds langste loopbrug geopend in Zwitserland en meer…

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag onder meer ‘s werelds langste loopbrug en bijzonder noodsignaal van Belgische hikers.

‘s werelds langste loopbrug geopend in Zwitserland

Het was al een prachtige wandelroutes in de Alpen, maar nu heeft de Europaweg in Zwitserland er nog een attractie bij: een 494 meter lange hangende loopbrug dwars over een ravijn. Het is de langste hangende loopbrug ter wereld. De brug is zaterdag geopend.

De meerdaagse Europaweg-route loopt van Zermatt naar Grächen in het zuiden van Zwitserland. Wandelaars hebben onderweg uitzicht op een paar van de hoogste bergtoppen, zoals de Matterhorn. Europabrücke heet de brug.

Belgische hikers gered door oplettende alarmdienst in Amerika

Twee Belgisch hikers die in het Noord-Zweedse Norrbotten verdwaald raakten, zijn na het uitsturen van een noodsignaal gered dankzij een alarmcentrale in Texas. De Zweedse en Noorse centrales hadden het signaal niet opgepikt.

De centrale van Houston kreeg het bericht door. Wat er precies aan de hand was, was niet bekend, want de noodzender die de Belgen bij zich hadden, was er eentje waarmee je alleen signalen kon verzenden. De SPOT Emergency Tracker, liet wel perfect zien op welke locatie ze zaten: in het noorden van Zweden.

Eerste zwarte zaterdag rustiger dan 2016

Het was tijdens zwarte zaterdag minder druk op de wegen dan vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van de ANWB en de Verkeersinformatiedienst (VID). Toch liep het op veel plekken weer vast. De drukte bleef niet beperkt tot de buitenlandse snelwegen: ook richting Schiphol liepen de afritten zaterdagochtend al snel vol, aldus de VID.

In Frankrijk was afgelopen weekend sprake van de eerste ‘zwarte zaterdag’ in een reeks van vier. Voor miljoenen Fransen begint de vakantie en veel vakantiegangers zijn weer onderweg naar huis. Voor die surftrip naar Frankrijk hebben we een simpele tip: vertrek de komende weken niet op zaterdag.

En dan nog dit: Puerto Escondido Challenge 2017

Redelijke golfjes tijdens de Puerto Escondido Challenge 2017 in Mexico.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

31-07-2017 - Alrik de Jong