Outdoor Journaal: Michael Phelps verliest van haai, dolfijn kopt 13-jarig surftalent en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Er is genoeg ellende in de wereld, daarvoor kijk je naar het achtuurjournaal. Maar er gebeuren ook mooie dingen. Daarvoor lees je het Outdoor Journaal, met je dagelijkse nieuws in de buitencategorie. Vandaag een duidelijk thema: water, snelheid en vinnen.

Michael Phelps verliest van haai

De Amerikaanse zwemlegende Michael Phelps heeft een race van 100 meter verloren tegen een witte haai. Hoewel Discovery Channel vooraf insinueerde dat Phelps daadwerkelijk naast de haai zou zwemmen, bleek dat uiteindelijk toch niet het geval. ‘Te gevaarlijk en praktisch onmogelijk’, klonk het.

Phelps legde de afstand in 38,1 seconden af. Precies twee seconden trager dan zijn opponent, die er 36,1 seconden over deed.

De 32-jarige Michael Phelps verzamelde in zijn carrière 28 olympische medailles, waarvan 23 gouden. Ook pakte hij 26 wereldtitels. Na de spelen van Rio maakte hij een einde aan zijn carrière.

Mick Fanning wéér aangevallen door haai

Om bij het haaienthema te blijven: het is een nachtmerrie voor surfers om er door aangevallen te worden. Twee jaar geleden overkwam het pro Mick Fanning. Hij werd een soort cultheld omdat hij de haai verjoeg door ‘m een stoot op de neus te geven.

Afgelopen weekend overkwam het Fanning wéér, en wederom wist hij er zonder kleerscheuren vanaf te komen.

Kitesurfer Damien Leroy is terug… En hoe?!

Vorig jaar overleefde professioneel kitesurfer Damien Leroy een bizar ongeluk, waarbij hij 50 meter door de lucht vloog. Nu is hij weer terug op zijn board en bijna 100 procent hersteld.

Door The Inertia is de kitesurfer, paraglider en stuntman geïnterviewd. Beluister de podcast hier.

En dan nog dit: dolfijn kopt 13 jarige surfer

Alles beter dan een haai, zullen we maar zeggen.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

25-07-2017 - Alrik de Jong