Outdoor Journaal: na klimverbod ook ontslag voor nepklimmers Mount Everest en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag onder meer bedriegende klimmers en een voedselprimeur voor Zwitserland.

Na klimverbod ook ontslag voor stel dat loog over Mount Everest

Een getrouwd stel uit India, dat heeft gelogen over het beklimmen van de Mount Everest, heeft ontslag gekregen bij hun werkgever, de nationale politie. De twee hadden vorig jaar foto’s gefotoshopt, waarmee ze probeerden aan te tonen als eerste echtpaar de top van ‘s werelds hoogste berg te hebben bereikt.

Klimmer Satyarup Siddhanta, van wie de originele foto’s zijn, zag vorig jaar tot verbazing dat zijn foto’s in de media verschenen. Eerst kreeg het stel wegens bedrog een klimverbod van tien jaar. Nu het interne onderzoek van de politie is afgerond, volgt er ook nog eens ontslag. Ook de reeds uitgereikte lintjes moeten weer worden teruggegeven.

Surfen helpt militairen tegen PTSS

Surfen helpt militairen bij het verwerken van een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Dat blijkt uit dit onderzoek.

Een combinatie van de kracht van de golven en een meditatieve flow zou de sleutel zijn in het verwerken en lozen van trauma’s. Lees in de onderstaande link meer over het onderzoek.

Zwitserland start met supermarktinsecten

Zwitserland start met de verkoop van eetbare insecten in de supermarkt. Supermakrt Coop mag met de eer strijken.

De producten, gemaakt door een Zwitserse start-up Essento, liggen vanaf 21 augustus in de schappen. Aanvankelijk gaat het om krekels, sprinkhanen en meelwormen.

En dan nog dit: hydrofoiler houdt boot bij

Of je ervan houdt of niet, hydrofoiling hoort er tegenwoordig bij in de surfwereld. Lees hier hoe zo’n ding werkt, je houdt er in ieder geval een boot mee bij.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

15-08-2017 - Alrik de Jong