Outdoor Journaal: nieuw boomkroonpad in Tsjechisch Reuzengebergte, extreme golven door Hillary en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere dag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag onder meer extreme golven door orkaan Hillary tijdens het U.S. Open en een prachtig nieuw boomkroonpad in Tsjechië.

Nieuw boomkroonpad in Tsjechisch Reuzengebergte

Aan de rand van de plaats Janské Lázne in het Reuzengebergte is een nieuw wandelpad tussen de boomtoppen geopend. Via een ondergrondse ruimte en loopbrug wandel je tussen de boomtoppen naar de observatietoren met schitterend uitzicht over de spectaculaire natuur.

Tsjechië heeft de meeste boomkroonpaden ter wereld. Het eerste boomkroonpad werd geopend in Lipno in 2012, gevolgd door een pad in Dolní Morava. Bijzonder aan die uitzichttoren is dat het vaak in de wolken ligt. En nu heeft Janské Lázne in het Reuzengebergte ook een boomkroonpad, het hoogste en langste van allemaal. Meer foto’s bekijk je hier.

outdoor journaal
Kajakexpeditie van Cuba naar Amerika mislukt

Een team van Oru Kayak heeft een poging gedaan van Cuba naar Amerika te peddelen. Mooi streven, maar onder meer door de omstandigheden is de poging mislukt. Lees hieronder het verhaal van een van de deelnemers.

Extreme golfen tijdens U.S. Open dankzij Hillary

Het U.S. Open Surfing staat normaal gesproken al garant voor spektakel, maar nu helemaal. Door orkaan Hillary zijn er extreme golven in Huntington Beach, waar het evenement plaatsvindt.

Er zijn extra lifeguards ingezet. “We zijn op alles voorbereid en houden perfect in de gaten waar de orkaan zich exact bevindt”, aldus Brent Jacobsen, hoofd van het Newport Beach Battalion.

En dan nog dit: golfsurfen in een land zonder golven

Over golven gesproken: de nieuwste technologie van Wavegarden biedt hoop voor Nederlandse golfsurfers. Wij zeggen: zo snel mogelijk hierheen halen deze handel.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

27-07-2017 - Alrik de Jong