Outdoor Journaal: petitie voor kitesurfen in Pampushaven, veelvraten als reddingsdieren en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Een journaal zonder Donald Trump? Kan gewoon. Moet je het over het buitenleven, extreme sports en de natuur hebben, daar heeft hij een hekel aan. In het Outdoor Journaal brengen we je dagelijks op de hoogte over alles wat zich in het outdoor wereldje afspeelt.

Kitesurfers en natuurliefhebbers botsen over Pampushaven

Natuurliefhebbers zijn in actie gekomen tegen kitesurfen bij Pampushaven in Almere. Dat meldt Omroep Flevoland. Volgens Marius Bouscholte van Dierbaar Flevoland schrikken de kitesurfers vogels af met hun grote vlieger die zichtbaar is van 700 meter afstand. Vogels denken dat het een roofvogel is en slaan op de vlucht.

Surfers zeggen dat het kiten al tien jaar gedoogd wordt bij Pampushaven en dat het de beste plek is van Flevoland. De wind is daar vaak beter dan de aangewezen plek bij Almere-Poort. Die plek is volgens de surfers niet veilig door een hoge rotsdijk en valwinden. Bij materiaalproblemen kan een kitesurfer niet ongeschonden uit het water komen.

De kitesurfers organiseerden daarom op internet een petitie om te mogen blijven kitesurfen bij Pampushaven. Er zijn inmiddels ruim 700 handtekeningen opgehaald.

Veelvraten getraind als reddingsdieren

Het Alaska Wildlife Conservation Center is veelvraten aan het trainen als reddingsdieren. De dieren zijn gewend in door barre omstandigheden op zoek te gaan naar eten en leren sneller dan honden.

“Alles wat je een hond kunt leren, kun je een veelvraat ook leren, maar dan vijf keer zo snel”, zegt Mark Miller, die werkzaam is bij het centrum. Op dit moment worden de veelvraten Kayla en Kasper getraind en dat gaat goed. Een nadeel is dat het over het algemeen erg moeilijk is om veelvraten tam te krijgen. Lees hier meer over dit onderwerp, best interessant.

veelvraat, outdoor journaal

The North Face Mountain Festival maakt programma bekend

The North Face heeft het volledige programma bekend gemaakt van The North Face Mountain Festival 2017. Er zijn nog enkele tickets verkrijgbaar – diegenen die er al een hebben, kunnen nu hun programma voor de komende vier dagen samenstellen.

Alle activiteiten zijn online te boeken, waaronder enkele coole extra activiteiten zoals paragliden, raften, canyoning en kajakken. Dit kan via de website van The North Face. Het festival keert van donderdag 14 tot en met zondag 17 september 2017 terug naar Lauterbrunnen in Zwitserland. Kaarten zijn nog te koop, bekijk hier het programma.

En dan nog dit: surfen vanaf een plastic plateau

Plaats een plateau van kunststof in de branding en je hebt uren speelplezier. Geniaal dit.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

19-07-2017 - Alrik de Jong