Outdoor Journaal: petitie voor legaal surfen in Cuba, Drenthe wordt mountainbikewalhalla en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Er is genoeg ellende in de wereld, daarvoor kijk je naar het achtuurjournaal. Maar er gebeuren ook mooie dingen. Daarvoor lees je het Outdoor Journaal, met je dagelijkse nieuws in de buitencategorie. Vandaag gaan we van de surfcultuur in Cuba naar de mountainbikecultuur in Drenthe.

Petitie voor legaal surfen in Cuba

Technisch gezien is surfen in Cuba illegaal, ook al is de surfcutuur er groeiende en worden er geen straffen gegeven voor surfen. Maar dat is niet genoeg voor de Cubaanse surfers. Ze willen meedoen aan de Olympische Spelen, dus hebben ze een actie opgezet.

Legitimize Surfing in Cuba is een shortfilm die gemaakt is om aandacht te vragen voor deze bizarre wet. Bekijk ‘m en bepaal daarna of je de petitie tekent.

Scanner vertelt hoeveel en wanneer je moet eten

Een nieuw type scanner kan precies zien hoeveel calorieën je nodig hebt en wanneer je die moet eten. Viervoudig Amerikaans kampioene veldrijden Jeremy Powers en Olympische medaillewinnaars Jenny Simpson (800 meter) en Emma Coburn (steeplechase) hebben het apparaat al aan hun trainingsroutine toegevoegd.

Na een training of wedstrijd maakt de MuscleSound een scan van de spieren, waarna berekend wordt wat er voor nodig is om weer op kracht te komen en wanneer er gegeten en gedronken moet worden. “Het is als een benzinemeter voor het lichaam”, zegt Coburn.

Drenthe wordt mountainbikewalhalla

Mountainbikers in Drenthe hebben op zich niet veel te klagen, maar het wordt er nog beter op. Er is al een aantal mooie routes, maar die zijn nog niet met elkaar verbonden. Met de nog te bouwen route op de VAM-berg wordt dat straks totaal anders.

ATB Beilen wil meerdere nieuwe routes aanleggen, die de bestaande routes met elkaar verbinden. Herman Sietsma, voorzitter van stichting Bikepark Drentse Hooglanden heeft grote plannen. “Het is gewoon zonde als je alleen op de VAM-berg kunt fietsen. Je moet zorgen dat er ook wat omheen ligt, zodat je de verschillende routes verbindt”, zegt hij tegen RTV Drenthe.

En dan nog dit: surfende dolfijnen grootste viral hit van afgelopen jaar

Volgens onderzoek van Hookit, een bedrijf gespecialiseerd in analyses, is de onderstaande video met surfende dolfijnen de grootste viral hit van afgelopen jaar in de categorie sport, inclusief de show van Lady Gaga tijdens de Super Bowl, die maar 50 miljoen keer bekeken werd. Mooie reden om de video nog een keer te laten zien.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

24-07-2017 - Alrik de Jong