Outdoor Journaal: Ragna Debats wint Matterhorn Ultraks 46K en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag een hoofdrol voor de Nederlandse outdoorheldin Ragna Debats.

Ragna Debats wint Matterhorn Ultraks 46K

Met voetbal zijn we de beste, met hockey, handbal, hardlopen; Nederlandse vrouwen kunnen alles. Aan het rijtje kun je ook skyrunning toevoegen. Ragna Debats heeft in de Zwitserse Alpen de Matterhorn Ultraks 46K gewonnen.

Skyrunning is hardlopen in de bergen boven 2.000 meter en is een sport waarvoor je extreme technische skills nodig hebt. De Matterhorn Ultraks 46K, onderdeel van de Migu Run Skyrunner® World Series, is een wedstrijd van 49 kilometer met 3.600 verticale meters en 3.100 meter als hoogste punt.

Ragna Debats deed er 5 uren, 52 minuten en 5 seconden over en staat nu eerste in het algemeen klassement. Bij de mannen won Marco De Gasperi in 4 uren, 42 minuten en 31 seconden. Komend weekend wordt er gelopen in Montana.

Montreal krijgt zijn eigen Central Park in New York-stijl

Zaterdag wordt er begonnen met de aanleg van het nieuwe groene hart van de Canadese stad Montreal. Het Parc Frédéric-Back wordt een 153 hectare groot park in de stijl van het Central Park in New York.

Voorheen was het een brak afvalterrein, Miron Quarry genaamd. De transformatie wordt het meest ambitieuze milieuprestatieproject ooit in een Noord-Amerikaanse stad genoemd.

Drone-onderzoek in Alpen bevestigt uitputting van waterbronnen

Een gezamenlijk onderzoek van de Universiteit van Milaan en Turijn heeft weinig hoopgevende resultaten opgeleverd. Wetenschappers onderzochten met een drone waterbronnen bij het bergmassief Monte Rosa.

Het onderzoek heeft bevestigd dat de bronnen uitgeput raken. Volgens berekeningen smelt 75 procent van het ijs op de gletsjers lager dan 3.000 meter. Lees meer over het onderzoek hier.

En dan nog dit: na de blessure van Kelly Slater

In prachtige nieuwe aflevering van de webserie van de Australische surflegende Kelly Slater. Over zijn blessure en zijn surfproject in het arme Zuid-Afrika.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

31-08-2017 - Alrik de Jong