Outdoor Journaal: safety diver overlijdt in beruchte Blue Hole, hiker en hond na zes dagen gered en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie.

Legendarische safety diver overleden in Blue Hole

Stephen Keenan, een befaamde en alom geliefde reddingsduiker en freediver uit Ierland, is overleden tijdens een duikactie als safety diver in Blue Hole, een duikplek in de Rode Zee, voor de kust van de Egyptische plaats Dahab.

De Ier overleed toen hij freediver Alessia Zecchini bijstond tijdens een recordpoging. Blue Hole staat bekend als het Mekka onder freedivers, maar is tegelijkertijd ook een van de gevaarlijkste plekken ter wereld om te duiken. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het freediven dat een safety diver overlijdt. Lees het complete verhaal hier.

Hiker en hond na zes dagen gered uit Nationaal Park

Een 71-jarige vrouw en haar hond zijn gered nadat ze zes dagen waren vermist in Olympic National Park, een natuurgebied in het noordwestelijke gedeelte van de staat Washington.

Sajean E. Geer en haar chihuahua waren de weg kwijtgeraakt tijdens een hike. Uiteindelijk zijn ze na zes dagen gespot door een helikopter. Ze waren ongedeerd, maar wel hongerig en dorstig.

15-jarige surffotograaf maakt indruk

Je hebt surftalenten en fotografietalenten. De 15-jarige Are Frapwell is een combinatie van beide. Op dit moment maakt hij voor verschillende media al foto’s van grootheden als Kelly Slater.

Frapwell maakt al foto’s sinds hij kan lopen. Moet bij gezegd worden dat hij oomzegger is van surfer en muzikant Jack Johnson, een goede vriend van Slater. Aardige springplank. Hoe dan ook: zijn Instagrampagina is indrukwekkend.

@danedamus making his way through a South Pacific gem

Een bericht gedeeld door ARENUI FRAPWELL (@arefrapwell) op

En dan nog dit: vrijbuiter ruilt huurhuis in voor bestelbus

Overigens niet zo maar een bestelbus. Hij heeft de Dodge Sprinter omgebouwd tot een camper die van alle gemakken is voorzien. Scheelt hem een huur van 2.600 dollar per maand voor een appartement in Seattle.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

26-07-2017 - Alrik de Jong