Outdoor Journaal: Tongaanse held als cross-country skiër op weg naar Olympische Spelen en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag onder meer een cross-country skiër uit Tonga en heroïsche

Tongaanse teakwandoër als cross-country skiër op weg naar Olympische Spelen

Iedereen die in 2016 de opening van de Olympische in Rio heeft gezien, herinnert zich de geoliede borst van taekwondoër Pita Taufatofua uit Tonga. Twintig jaar lang trainde hij voor een plek op de Olympische Spelen, om direct zijn eerste wedstrijd te verliezen.

Maar de held van Tonga laat het er niet bij zitten en heeft het over een compleet andere boeg gegooid. Taufatofua besloot zich te richten op cross-country skiën en probeert zich nu te kwalificeren voor de Winterspelen in Seoul.

Get comfortable being uncomfortable ! #WimHof #iceman #conditioning @iceman_hof @tongaskiteam

A post shared by Pita Taufatofua (Pita T) (@pita_tofua) on

Corss-country skiën is niet de eerste sport die je kiest op een tropisch eiland als Tonga. Taufatofua staat dan ook nog maar een paar manden op ski’s en dat doet hij niet onverdienstelijk, zoals je in de onderstaande video kunt zien. Maar er is nog een lange weg te gaan. Een crowdfunding moet hem helpen bij zijn kwalificatie.

70-jarige kajakker op koers voor trans-Atlantische oversteek

De Poolse kajakker Aleksander Doba heeft laten weten dat hij op koers is de trans-Atlantische oversteek te finishen.

De 70-jarige Pool vertrok op 7 mei vanaf Sandy Hook Bay in New York. Volgens zijn laatste inschatting komt hij op 24 augustus aan in het Brest, een stad in de Franse regio Bretagne.

F*ck you Billabong gaat viral

Een week geleden schreef surfster wat frustratie van haar af vanwege een seksistische campagne van surfmerk Billabong. Het gaat om de website, waar bij de mannen een surfer was te zien en bij de vrouwen een dame in bikini.

F*ck You Billabong. Seriously, f*ck you noemde ze haar stukje, dat tegen haar verwachting in viral ging. Billabong heeft de pagina inmiddels gewijzigd, het rake artikel lees je hieronder.

En dan nog dit: haai heeft schijt aan mensen

Vanuit een kooi naar haaien kijken na ze met voer gelokt te hebben, is een vrij passieve bezigheid. Deze haai heeft het juiste antwoord en heeft zijn grote boodschap bewaard voor een groepje kooikijkers.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

18-08-2017 - Alrik de Jong