Outdoor Journaal: Yvon Chouinard steekt 7 ton in tv-reclame voor een betere aarde en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag onder meer outdoorheld Yvon Chouinard in de spotlights.

Yvon Chouinard steekt 7 ton in tv-reclame voor een betere aarde

Van outdoormerk Patagonia weten we dat ze veel geld stoppen in projecten om de aarde te beschermen. Komt allemaal uit de koker van Yvon Chouinard, de voormalige bergbeklimmer en surfer die 45 jaar geleden het merk oprichtte.

Als tegenreactie op het beleid van Donald Trump heeft het merk nu 700.000 dollar besteed aan hun eerste tv-commercial ooit. In de reclame legt Chouinard uit waarom het zo van belang is om de natuur te beschermen. Hieronder de reclame, meer achtergrond lees je hier.

Meer dan 700 meldingen over vergiftigingen door voedingssupplement

Voedingssupplementen, bijvoorbeeld voor meer energie of een slankere lijn, zijn lang niet altijd gezond en bevatten soms zelfs verboden stoffen. Daar komt bij dat de informatie op de etiketten niet altijd klopt.

Dit staat in het jaaroverzicht over 2016 van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC). Het meest risicovol zijn sport- en afslankmiddelen, zegt het centrum. “Hierin worden vaak illegale stoffen aangetroffen die serieuze gezondheidsklachten kunnen geven.”

Vijf jaar en ‘pro-surfer’

Vijf jaar en al pro? Dat kan niet gezond zijn. Behalve als surfer. En het valt ook allemaal wel mee; gewoon naar school en geen extreme trainingen. Maar wel een sponsor.

Tyler Purcell (5), die sinds zijn tweede surft, kan het ook niet helpen dat hij door Moku Surf Shop is benaderd. Het ventje kan gewoon retegoed surfen voor zijn leeftijd en is nu de jongste gesponsorde surfer ooit.

En dan nog dit: Wim Hof in zijn element

Wim Hof alias de Iceman blijft ons altijd weer verrassen. Dit plaatje kwam gisteren voorbij in onze tijdlijn en weer dachten we: ‘Waar haalt deze held toch altijd zijn energie vandaan om altijd maar weer die ijskoude uitdagingen aan te gaan?’. Hoe dan ook een mooi plaatje.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

24-08-2017 - Alrik de Jong