Outdoor Journaal: zeldzame roze dolfijn surft vrachtschip, boze Alpenkoeien teisteren hikeroutes en meer

Je dagelijkse nieuws van de buitencategorie

Iedere werkdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de buitencategorie. Met vandaag een roze dolfijn, boze Alpenkoeien en een treurige Bask.

Roze dolfijn verrast vrachtschip uit

Sinds ongeveer 2009 weten we dat de roze dolfijn in Amerika geen mythe maar een legende is. Voor het eerst werd hij gespot in Lake Calcasieu in de Amerikaanse staat Louisiana. Nu even verderop in Lake Charles.

De beelden zijn geschoten door Bridget Boudreaux. Biologen denken dat de roze kleur bij deze zeldzame dolfijn is ontstaan door een melanine- of pigmentstoornis, net als bij albino’s, maar dat is niet wetenschappelijk vastgesteld.

Iberia Airlines molesteert boards van pro-surfer Natxo Gonzalez

Natxo Gonzalez, een professionele big wave surfer, moet het in Chili doen met een nieuwe surfplank. Nadat hij was aangekomen in Chili, voor een surfevenement, bleken al zijn drie surfplanken in tweeën gebroken te zijn.

Gonzalez vloog met Iberia Airlines. Het is nog niet bekend of zijn schade vergoed wordt.

Aggresieve koeien teisteren wandelroutes in de Alpen

Omdat sinds begin juni al acht gewonden en één dode vielen bij incidenten tussen wandelaars en koeien, lanceert de Oostenrijkse Alpenvereniging een reeks tips om een kudde veilig te passeren.

Onder die titel ‘Een alpenwei is geen kinderboerderij’ heeft de Oostenrijkse Alpenvereniging een video online gezet met daarin tien tips voor wandelaars die op hun pad koeien kruisen.

En dan nog dit: Hansjörg Auer heeft een dagje vrij

En dan gaat hij dus in zijn eentje te ‘wandelen’. Deze video is een voorbode op een volledige speelfilm die een emotionele inkijk geeft in het leven van de Oostenrijkse alpinist. Daarover later vandaag meer op Outdoor Manners.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

10-08-2017 - Alrik de Jong