Outdoor Manners Selected: top 5 outdoor gear week 35

Hebben, hebben, hebben!

Niets zo verlekkerend als door een outdoorwinkel lopen. Backpacks, klimtouw, tenten, snowboardgear; alles wil je hebben, ook al heb je het niet direct nodig. Iedere week komt er weer de meest innovatieve en coole outdoor gear op de markt. Hierbij onze wekelijkse top 5.

Tile Sport

tile sport, outdoor gear

De Tile is een bluetooth-tracker die wordt gebruikt voor het terugvinden van spullen, zoals je sleutels of fotocamera. Ook andere gebruikers van Tile (en de bijbehorende app) kunnen jouw Tile vinden. We maken er al een tijdje gebruik van en het werkt. Nieuw is de Tile Sport, die waterbestendig is en twee keer zo veel bluetooth bereik heeft als de voorganger.

Ook zijn er nieuwe functies in de Tile-app beschikbaar, vooral om de Tile te personaliseren. Het bereik van de Tile Sport is tweehonderd meter. Ook zie je via de app of je jouw spullen nadert of er juist bij wegloopt. Kost je 37,95. Verkrijgbaar via de Mediamarkt, Fonq, Coolblue en Bol.

Trek 1120 Off-Road Touring Bike

Trek komt met een badass toerfiets. De Trek 1120 Off-Road Touring Bike, die in januari 2018 op de markt komt, is bedoeld voor lange toertochten over verschillende ondergronden. Naast een paar onverwoestbare materiaaleigenschappen, zijn vooral de banden en wielen van deze fiets bijzonder.

Normaal gesproken is het nadeel van de dikke banden van een fatbike dat ze twee keer zoveel rolweerstand hebben als de banden van een mountainbike. De 29+ banden van deze fiets hebben volgens de fabrikant door een nieuwe techniek veel minder weerstand. De verwachte prijs is rond de 2.100 euro, gedetailleerde informatie vind je hier.

The North Face Water Ice Jas

water ice jas, the north face, bever, outdoor gear

De Water Ice Jas van The North Face is een allrounder in slecht weer, die je de komende periode wel kunt gebruiken. De jas heeft een verstelbare capuchon om de wind buiten te houden, een zak op de bovenarm om je sleutels of muziekspeler in op te bergen en voorzakken met rits voor je handen of andere belangrijke spullen.

De jas is gemaakt met WindWall, een materiaal dat afkoeling door de wind sterk beperkt en warmte en het ademend vermogen vergroot – perfect voor avonturen in stormachtige omstandigheden. Snel bij zijn, want bij Bever is de jas nu afgeprijsd tot 159,96 euro.

Zippo 85th Anniversary Collectible

Zippo, de aansteker die tegen wind kan, bestaat 85 jaar. En om dat te vieren is de Zippo 85th Anniversary Collectible op de markt gebracht.

Iedere Zippo van dit model is genummerd en voorzien van een Zippo 85th Anniversary-stempel op de bodem. Kost je 159,99 euro.

Drie nieuwe horloges in de Casio G-STEEL series

Casio komt drie nieuwe modellen in de G-STEEL series. De horloges zijn uitgerust met de Connected Engine, die via de smartphone verbinding maakt met tijdservers via internet, zodat het horloge overal ter wereld de juiste tijd aangeeft. Een paar andere functies zijn het originele High-efficiency Casio Tough Solar power system, een heldere LED-lamp en tweevoudige weergave van wereldtijden.

De nieuwe horloges hebben een vernieuwde layer guard structure, waarin metaal en kunststof met elkaar gecombineerd zijn om schokken op te vangen. In de kast is schokbestendige kunststof verwerkt om het horloge slanker te maken. Waterbestendig tot 20 bar. De drie nieuwe modellen kosten 299, 379 en 679 euro. Meer informatie vind je hier.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

30-08-2017 - Alrik de Jong